Angajări la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

În cadrul unei conferințe de presă organizată de Sorin Radu, rectorul ULBS și de echipa de prorectori, s-au prezentat realizările universității din mandatul 2020-2024. În ultimii 4 ani, în Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu au fost angajate peste 400 de cadre didactice.

Foto: ULB Sibiu

La ULBS învață aproximativ 15.000 de studenți, masteranzi, doctoranzi și medici rezidenți. Numărul mare al beneficiarilor învățământului superior sibian, dar și pensionarea mai multor profesori a dus la nevoia unor noi angajări. Doar anul trecut s-au pensionat 19 cadre didactice, majoritatea fiind profesori și conferențiari.

Strategie de dezvoltare a resursei umane

La momentul actual, în cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu sunt angajați 103 profesori, 165 de conferențiari, 290 lectori/șefi lucrări și 130 de asistenți universitari. Dintre aceștia, un număr de 115 cadre didactice sunt abilitate pentru a fi conducători de doctorat. În ultimii 4 ani (mandatul 2020-2024) au fost scoase la concurs 400 de posturi, atât pe o perioadă nedeterninată, cât și pe una determinată. Pentru că ULBS crede în performanța tinerilor, aproape jumătate dintre aceste posturi au fost pentru tinerii absolvenți, respectiv angajări pe postul de asistenți universitari. De asemenea, în perioada ultimilor ani, și nu numai, s-a pus accentul pe promovarea în grade didactice prin numeroase criterii de excelență prevăzute în noua grilă de evaluare a activității didactice și stiințifice.

Dacă luăm baza din 2019, intrarea în mandat, o să constatăm că numărul de titulari a scăzut, în ciuda faptului că am scos la concurs un număr record de locuri. Este într-adevăr un schimb de generații”, a spus Sorin Radu, rectorul ULBS.

Autor: Ștefana Baba

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*