Amenzi pentru nerespectarea carantinei

În acest sfârșit de săptămână un sibian a fost amendat cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Alte 9 persoane au scăpat doar cu avertisment, după ce au fost prinse fără mască.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

75 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 1.328 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 34 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 230 de mijloace de transport, din care 4 mijloace de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare, iar o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de către polițiștii sibieni pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Polițiștii sibieni le recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*