Amenzi pentru folosirea necorespunzătoare a tricicletelor din centrele Sibiu Bike City

Din 1 aprilie centrele Sibiu Bike City s-au redeschis după sezonul rece.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

În 4 din cele 44 de locații, am amplasat triciclete destinate seniorilor și respectiv persoanelor cu dizabilități. Tricicletele pot fi utilizate doar de aceste persoane și Primăria a informat utilizatorii cu privire la acest aspect atât prin anunțuri pe stații, cât și prin anunțuri pe triciclete.

Din păcate, există și persoane care nu respectă această normalitate și chiar au produs daune acestor mijloace de deplasare prin utilizarea necorespunzătoare. Poliția Locală monitorizează stațiile și a început aplicarea de amenzi.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Un astfel de caz a fost identificat sâmbătă, 22 aprilie, cu ajutorul camerelor video de supraveghere. Un minor din Șelimbăr a închiriat tricicleta pentru persoane cu dizabilități și s-a plimbat cu aceasta prin Piața Unirii. O patrulă a Poliției Locale l-a oprit pe bulevardul Corneliu Coposu și a aplicat amendă.

„Pe această cale, reamintim: tricicletele pentru seniori și cele pentru persoanele cu dizabilități sunt destinate și pot fi utilizate doar de aceste persoane!!! Utilizarea lor de către alte persoane se sancționează cu amendă între 200 și 300 de lei!” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*