Minivacanţa nu a fost lipsită de controalele inspectorilor sanitar-veterinari în unităţile de sacrificare a mieilor, spaţiile comerciale din pieţe, hypermarketurile, precum şi pensiunile şi chioşcurile din judeţ. În perioada 29 aprilie – 4 mai, autorităţile au verificat un abator şi un punct de sacrificare a mieilor, spaţii comerciale din cinci pieţe agroalimentare, 12 hypermarketuri, 18 restaurante, 22 de pensiuni agroturistice, cinci cabane şi 24 de tonete din spaţiile special amenajate pentru petrecerea timpului liber, în zonele Răşinari – Păltiniş, Ocna Sibiului, zona centrală a municipiului Sibiu
şi pădurea Dumbrava, municipiul Mediaş, oraşul Avrig şi comunele Bazna, Gura Râului şi Sibiel. În total, au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 6.600 de lei la patru proprietari de miei, o persoană fizică şi patru unităţi de comercializare. Alţi şase agenţi economici au fost avertizaţi. Deşi nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecţii alimentare, inspectorii au constatat abateri la documentele de recepţie a materiilor prime, spaţii frigorifice insuficiente, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere.(M. M.)