Amenzi de peste 1,3 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu Sibiu în 2022

În cursul anului 2022, comisarii Gărzii de Mediu Sibiu au efectuat inspecţii de mediu care au acoperit întreaga arie administrativă a judeţului şi toate tipurile de activităţi.

Au fost realizate un numar de 865 controale dintre care 771 controale neplanificate şi 94 controale planificate . In urma acţiunilor de inspecţie realizate, au fost aplicate 124 sancţiuni principale, respectiv 26 avertismente şi 98 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.363.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a 4 societăţi şi au fost efectuate 5 sesizări ale organelor de cercetare penală.

Inspecțiile realizate au urmărit verificarea respectării regimului deşeurilor, modul de desfăşurare a activităţilor de colectare deşeuri periculoase/nepericuloase, prevenirea incendierii de mirişti şi vegetaţie uscată, verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse de actele de reglementare, verificarea realizării măsurilor impuse prin actele de control anterioare, respectarea ordinului privind perioada de prohibiţie şi de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, verificarea activităţilor din domeniul exploatărilor de resurse minerale, a debitării şi prelucrării lemnului, verificarea legalităţii privind transferul de deşeuri, etc.

„Un număr de 149 acţiuni de control s-au desfăşurat împreună cu alte autorităţi. Astfel, în acţiunile de control, de un real sprijin au fost Inspectoratul de Poliţie al jud. Sibiu, ANANP Serviciul Teritorial Sibiu, Sistemul de Gospodărirea Apelor Sibiu, ISU Sibiu, DSVSA Sibiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Sibiu, instituţii care au raspuns cu promptitudine la solicitările noastre” au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*