Amenințare de securitate pe Aeroportul Cluj. Zborul Wizz Air spre Londra, întârziat cu 4 ore

Zborul Wizz Air spre Luton care trebuia să decoleze duminică dimineața de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost întârziat cu aproximativ 4 ore din cauza unei amenințări de securitate, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: Arhivă

Zborul Wizz Air spre Luton care trebuia să decoleze duminică dimineața de pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost întârziat cu aproximativ 4 ore din cauza unei amenințări de securitate.

Potrivit lui David Ciceo directorul Aeroportului Cluj, toate bagajele oamenilor din respectivul avion au fost verificate din nou.

În urma verificărilor s-a constatat că amenințarea a fost falsă.

„A fost o amenințare la adresa securității și siguranței, printr-un apel telefonic.
Având în vedere aceste lucruri s-a convocat Comitetul de Criză, a fost verificată aeronava, verificate bagajele din nou și s-a stabilit că nu există nicio amenințare. Aeronava a decolat cu aproape 4 ore întârziere. Este vorba de zborul Wizz Air spre Luton.
Am făcut sesizare la DIICOT a stabili cine a făcut amenințarea falsă”, a declarat pentru monitorulcj.ro, David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

În avion se aflau 149 de pasageri

Conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” a revenit cu mai multe detalii. În aeronava care a decolat cu aproape 4 ore întârziere se aflau 149 de persoane.

„În această dimineață, o persoană a semnalat telefonic la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj o amenințare privind siguranța și securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj – Napoca – Luton. La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri și echipajul de cabină.
A fost activat imediat planul de urgență și au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei amenințări de securitate, fiind alertate toate instituțiile competente. Pasagerii au fost debarcați în siguranță și s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei și a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o amenințare la securitatea și siguranța pasagerilor, astfel încât aceștia au fost reîmbarcați, iar aeronava a decolat în siguranță, la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ 3 ore și jumătate”, se arată în comunicatul de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*