Amenajarea pistelor pentru biciclete de pe malurile Cibinului se apropie de finalizare

Primăria Sibiu continuă, prin constructorul CON-A, lucrările de amenajare a pistelor de biciclete de pe malurile Cibinului, acestea apropiindu-se cu pași repezi de finalizare.  

Foto: Primăria Sibiu

Până în prezent:

 

  • S-a configurat pista pentru biciclete pe toată lungimea traseului, de 3,6 km, fiind turnat stratul de beton. Pista a fost consolidată cu ziduri de sprijin din palplanşe din PVC sau oţel.
  • S-au amenajat rețelele de scurgere a apelor pluviale și deversare a acestora în râu. De asemenea s-au executat drenuri care dirijează tot către râul Cibin apa pluvială infiltrată în stratul de fundație al pistei de biciclete.
  • Pe toată lungimea pistei s-au instalat stâlpi cu corpuri de iluminat eficient, tip LED, iar în unele locații urmează să se instaleze și camerele video de supraveghere.
  • În toamnă s-a plantat o parte din vegetație: 299 de arbori din totalul de 430 prevăzuți, 295 de arbuști din totalul de 520 care vor fi plantați până la finalizarea lucrărilor, 630 de plante peren, 237 de plante acvatice, iar 7500 de mp de taluz au fost deja însămânțați cu iarbă.

În prezent se lucrează la:

  • Amenajarea piaţetei de lângă podul de pe şos. Alba-Iulia, care va fi atât un loc de acces sau ieșire de pe pistele de pe maluri, cât și un spațiu de belvedere, odihnă și relaxare
  • Pasarela de la capătul pistei, dinspre spre autostradă – componentele acesteia au fost livrate şi au început lucrările de montaj.
  • Punctele de belvedere de-a lungul malurilor – deck-uri și balcoane, instalându-se în prezent pardoseala
  • Pregătirea pistelor pentru așternerea stratului de asfalt verde.

Urmează amenajarea pasarelei circulare de la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin. Aceasta este deja în producție în fabrică, componentele urmând să fie livrate și montate în teren pe rând.

În luna mai se va planta restul de vegetație prevăzută, iar în final, se vor amplasa balustradele de protecţie în anumite zone ale pistelor, precum şi băncile, rastelele pentru biciclete, coşurile de gunoi, panourile de informare şi indicatoarele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*