Ambulanța pentru Monumente caută voluntari pentru punerea în siguranță a bisericii din Fântânele

Apel pentru VOLUNTARI! Ambulanța pentru Monumente va începe în curând cea de-a 5-a intervenție de anul acesta, la Fântânele, unde se vor derula lucrări de punere în siguranță a bisericii din sat. În acest sens se caută încă 10 voluntari.

Dacă vă place să descoperiți locuri noi, să învățați mai multe despre patrimoniul construit, şi nu numai, şi să petreceți timp de calitate în timp ce oferiți o mână de ajutor, sunteți invitați alături de Ambulanța pentru Monumente, care va începe, în curând cea de-a 5-a intervenție din acest an, la biserica din Fântânele. Mai sunt 10 locuri disponibile, pentru oricine este interesat.

”Intervenția va avea loc în perioada 4-18 iunie, iar lucrările vor consta în refacerea învelitorii degradate cu țiglă tradițională de tip solzi. Se va pastra țigla existentă, piesele degradate fiind înlocuite.
Îi vom avea alături pe restauratorii Ștefan Vaida și Ionuț Dobra.
Pentru înscrieri sau informații suplimentare ne puteți contacta la tel. 0743140596. Înscrierile se pot face şi direct pe platforma noastră: https://inscrieri.ambulanta-pentru-monumente.ro.”, transmit reprezentanții Ambulanței pentru Monumente – Transilvania Sud.
Situat foarte aproape de Sibiel, în Mărginimea Sibiului, satul Fântânele este de un pitoresc aparte prin porțile din lemn și casele înșiruite, unele din lemn, altele din zidărie, așezate de o parte și de alta a străduțelor înguste pavate cu piatră de râu.
Construită din piatră și cărămidă în a doua jumătate a sec. XVIII, biserica „Sfântul Nicolae” este așezată pe cel mai înalt punct din localitate, urcarea la ea făcându-se printr-o scară acoperită.
Foto: Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*