Ambulanța pentru Monumente caută voluntari. Încep lucrările la biserica fortificată din Țapu

Ambulanța pentru Monumente mai are nevoie de cinci voluntari pentru lucrările de punere în siguranță a bisericii evanghelice fortificate din Țapu, comuna Micăsasa.

”Curând începem o nouă intervenție la Țapu, în com. Micăsasa, jud. Sibiu, unde vom derula lucrări de punere în siguranță a bisericii evanghelice fortificate.
Dacă vă pasionează patrimoniul construit, vreți să luați o pauză de la birou și să veniți câteva zile pe șantier sau pur și simplu aveți timp liber pe care vreți să-l investiți cu sens, vă invităm să dați o mână de ajutor.
Mai avem 5 locuri disponibile pentru oricine e interesat!” este apelul public lansat de cei de la Ambulanța pentru Monumente
Intervenția la biserica fortificată din Țapu va avea loc în perioada 9 iunie-3 iulie, iar lucrările vor consta în reconstrucția contrafortului căzut, consolidarea șarpantei și înlocuirea țiglelor degradate. De asemenea, se vor monta burlanele și jgheaburile lipsă pentru a proteja optim biserica de intemperii.
La aceste lucrări vor lua parte restauratorii Ștefan Vaida și Ionuț Dobra, dar și pe Eloi Thiollier, un companion de devoir care se va ocupa de partea de lucru cu piatra.
Pentru înscrieri sau informații suplimentare, cei care doresc să se alăture echipei de la Ambulanța Monumentelor îi pot contacta la numărul de telefon  0743140596.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*