Ambasadorul Franței în vizită la Primăria Sibiu

Primarul Astrid Fodor a primit vineri vizita noului Ambasador al Franței în România, Nicolas Warnery, însoțit de Consulul Onorific al Franței la Brașov – Ion Ciolacu, directorul Institutului Francez din România Julien Chiappone Lucchesi și de Louis Toulorge, consilier în Ambasada Franței.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

„Sibiul este conectat cu Franța în domeniul economic. În Sibiu funcționează 25 de societăți comerciale cu capital francez, dintre care cele mai mari sunt NTN SNR Rulmenți – SNR Roulments fiind una dintre primele companii străine deschise în Zona industrială Vest în 2003 – și Grupo Antolin. Reprezentarea companiilor franceze de către activul Club Francofon de Afaceri Sibiu dinamizează cooperarea, dar și implicarea mediului de afaceri francez în viața orașului. De asemenea, Primăria Sibiu are o colaborare constantă și activă cu Camera de Comerț și Industrie Franceză în România. Sibiul și Franța cooperează și în domeniul cultural, atât în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, cât și prin Festivalul de film francez care ajunge în fiecare an și la Sibiu sau prin proiectele propuse de Asociația Ille-et-Villaine Sibiu pentru comunitatea sibiană. Am discutat cu domnul Ambasador Warnery toate aceste legături și am convenit să încercăm să dezvoltăm această relație de prietenie și cooperare prin noi proiecte, în beneficiul comunităților” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ambasadorul Nicolas Warnery a participat la evenimentele „Journées France à Sibiu”, organizate pentru a marca aniversarea de 100 de ani a Institutului Francez din România și cea de 30 de ani de activitate a Asociației de Prietenie Ille et Villaine Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*