Ambasadorul Franței în România, Nicolas Warnery, vine azi la Sibiu

Ambasadorul Franţei în România, Nicolas Warnery, face azi, 23 februarie, o vizită la Sibiu, cu ocazia inaugurării unei serii de evenimente culturale intitulate „Journées France à Sibiu/ Zilele Franței la Sibiu”, organizate de Ambasada Franței în România și de Institutul Francez, în colaborare cu Asociația de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu, în perioada 22-24 februarie.

FOTO: Ambasada Franței în România / Facebook / Agerpres

Deschiderea oficială a evenimentelor din cadrul „Zilelor Franței la Sibiu” va avea loc vineri, 23 februarie, de la ora 09:00, la hotelul Mercure Arsenal Sibiu, printr-un eveniment care va marca sărbătorirea a 30 de ani de cooperare descentralizată între judeţul Sibiu și departamentul francez Ille et Vilaine.

O masă rotundă pe tema „Oportunităţi şi mize ale cooperării franco-române în Europa”, la care vor participa Ambasadorul Franţei, Nicolas Warnery, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu şi președintele Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac, directorul Institutului Francez din România, Julien Chiappone-Lucchesi, delegata pentru cooperare internațională al consiliului departamental Ille et Vilaine, Michèle Motel, şi preşedintele Asociația de Prietenie Ille et Vilaine, Alin Chipăilă, va avea loc vineri, de la ora 11.00, hotelul Mercure Arsenal Sibiu.

Tot vineri, de la ora 14.30, la Casa Ille et Vilaine, va avea loc conferința în domeniul educației „Plurilingvismul şi limba franceză pe piaţa muncii”, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, care va fi deschisă de ambasadorul francez.

La Casa Ille et Vilaine, de la ora 15.00, ambasadorul Franţei, Nicolas Warnery, participă la o reuniune pe tema cooperării descentralizate, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice Sibiu şi ai departamentului francez Ille et Vilaine.

Cu ocazia vizitei sale la Sibiu, Ambasadorul Nicolas Warnery va avea şi o întâlnire cu primarul oraşului Sibiu, Astrid Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*