Am tras mult aer în piept … A fost o încercare grea, dar atât de frumoasă – Constantin Chiriac, la ieșirea din spital

Actorul Constantin Chiriac a transmis miercuri mulţumiri prietenilor Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, precum şi cadrelor medicale, după ce şi el s-a numărat printre participanţii la FITS care au ajuns la spital din cauza caniculei.

„Am tras mult aer în piept ca să pot rosti un mare mulţumesc pentru sărbătoarea prieteniei, care a fost, este şi trebuie să continue în această comunitate minunată care este Sibiul, (…) loc de întâlnire a teatrului şi a artelor spectacolului mondial. Vrem să aducem gândul nostru bun acum la final de festival în ideea de a continua această mare sărbătoare a prieteniei, care a născut atât de multe proiecte, atât de multe noi cunoştinţe şi care a uimit pe toată lumea prin ceea ce a însemnat bucuria întâlnirii publicului cu miracolul creaţiei de pretutindeni, 830 de evenimente în 82 de spaţii de joc, peste 5.000 de artişti din 82 de ţări şi aproape 100.000 de spectatori pe zi”, a scris Constantin Chiriac, pe pagina de Facebook a FITS.

Sâmbătă seara, preşedintele FITS şi director al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, actorul Constantin Chiriac, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în timpul ceremoniei de acordare a unor stele pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii. Constantin Chiriac a stat internat în spitalul sibian câteva zile, fiind diagnosticat cu probleme digestive pe fondul deshidratării.

După ce s-a externat, Chiriac a ţinut să le mulţumească şi cadrelor medicale care l-au ajutat atât pe el, cât şi pe alţi participanţi la FITS, în cele zece zile caniculare.

„Mulţumesc tuturor medicilor, tuturor celor de pe Salvare, tuturor celor care sunt în spitale, pentru că au fost multe intervenţii, celor de la Urgenţă, tuturor celor care au dat o mână de ajutor, studenţilor, artiştilor, inclusiv publicului, care au ajutat în momentele dificile oamenii care au căzut uneori pe stradă. A fost o încercare grea, dar atât de frumoasă. (…) Mulţumesc Spitalului Clinic Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac nu este singurul participant la FITS care a ajuns la spital din cauza căldurii. Temperaturile zilnice, de peste 30 de grade, l-au afectat, vineri, pe un alt actor, care a fost preluat în stare de inconştienţă de la un spectacol din centrul istoric al Sibiului.

Ediţia aceasta a FITS a pus probleme participanţilor şi spectatorilor de la evenimentele stradale, în aer liber, din cauza căldurii. Canicula a afectat mai multe persoane, care au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

FITS a avut loc în perioada 21 – 30 iunie, AGERPRES fiind unul dintre partenerii media ai festivalului. AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*