Am luat bătaie, dar am și dat! CSU Sibiu rămâne să lupte pentru locul 5

CSU Sibiu a pierdut meciul decisiv din seria cu CSO Voluntari, aseară, 70-81, în Sala „Gabriela Szabo“, ratând calificarea în careul de ași. A încheiat bătălia pentru podium în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin, după un parcurs cu suișuri și coborâșuri, care a adus-o totuși, din nou, până aproape de medalii. Aproape de final de sezon, CSU Sibiu va întâlni, joi, de la ora 19, CSM CSU  Constanța, într-un prim meci pentru locurile 5-8.

foto: facebook/CSU Sibiu

Tomas Rinkevicius a făcut minuni din nou pe banca sibienilor, reușind să scoată și-n acest an maxim din lotul avut la dispoziție. A fost pe aproape să dea din nou lovitura în fața CSU Voluntari, ducând incredibil seria la 2-2, cu o bancă mult mai scurtă decât a adversarului, în condițiile unui thriller cu partide din 2 în 2 zile. Până la urmă, programul ne-a venit de hac, titularii noștri ajungând aproape epuizați la Voluntari, aseară, cu Uță strângând din dinți după o accidentare și Barro indisponibil.

„Vulturii“ au pornit în forță în decisivul de la Voluntari, cu un parțial de 9-0, instalându-se la conducere pe parcursul primelor 2 sferturi. Au avut +11, 21-10, dar au pierdut încet-încet avansul fiind prinși din urmă chiar înainte de pauză, 38-38, și intrând la cabine conduși pentru prima oară în acest meci, 38-39.

După pauză, elevii lui Rinkevicius au depus eforturi deosebite să păstreze echilibrul, intrând în ultimele 5 minute la scorul 66-66. Un run de 8-0 al gazdelor avea însă să ne fie fatal. Fără puterea de a mai reveni, CSO Voluntari a scăpat în câștigătoare, calificându-se în semifinale, alături de U-BT Cluj, CSU Oradea și FC Argeș. Scor final: 81-70 (19-24, 20-14, 17-16, 25-16)

Marcatori pentru BC CSU Sibiu: Rareș Uță 16 puncte, Ivanov și Loving câte 13, Pratt 10, Dragoste 7, Gavriloaia 5, Threatt 4 și Kuti 2.

E de remarcat faptul că CSO Voluntari a avut aseară 11 oameni de parchet, față de doar 8 pentru CSU Sibiu, în condițiile în care am avut pe foaia de joc 10 jucători (nu au intrat doar juniorii Bădițescu și Banciu). Se poate spune că CSU Sibiu a murit frumos în acest sezon, cu un lot la limită, care putea însă urca mai sus dacă ar fi avut mai mult timp pentru recuperare. Protestele staff-ului sibian privind programul infernal cu partide din 2 în 2 zile s-au dovedit așadar îndreptățite. Hai CSU!

Serie cu CSM Constanța

CSU Sibiu va reveni în fața fanilor, joi, 25 aprilie, de la ora 19, urmând să întâlnească CSM CSU Constanța, în primul meci dintr-o serie de „cel mai bun din 3 partide“. Cea de-a doua dispută e programată luni, 29 aprilie, la Constanța. Dacă mai e nevoie, decisivul va avea loc vineri, 3 mai, la Sibiu. Partidele contează pentru stabilirea ierarhiei în sectorul 5-8 al clasamentului final.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*