Am dat lovitura! CFR Cluj – FC Hermannstadt 0-1 (0-0)

Elevii lui Marius Măldărășanu pleacă în vacanță cu note maxime la ultimele 2 examene. După 4-0 în fața liderului Farul Constanța, în această seară a spart gheața cu CFR Cluj , 1-0 (0-0) obținând prima victorie din istorie în fața campioanei chiar la ea acasă. Partida a încheiat etapa a 21-a a Superligii, ultima din acest an.

foto: facebook/FCH

Deși în prag de sărbători, jucătorii au pus osul la treabă în această seară, mai ales că partida s-a desfășurat pe o vreme rece și umedă, cu temperaturi sub limita înghețului. Previzibil, gazdele au alergat încă din start după victorie, cele 3 puncte puse în joc fiindu-le necesare pentru a ierna pe prima poziție în clasament. Marius Măldărășanu, antrenorul sibienilor, a fost însă inspirat și de această dată. Nu numai în privința formulei de joc, cât mai ales a modificărilor din partea a doua, a curajului de a căuta o victorie pe final, când toată lumea aștepta o fază decisivă la poarta lui Letica.

FC Hermannstadt a început cu singurii 2 fundași centrali de meserie avuți la dispoziție, Antoche și Bejan, în fața cărora au fost distribuiți Mino și Biceanu. Cu Medina și Oroian extrem de mobili în flancuri, am avut o echipă scurtă, elastică, gata oricând să pună probleme în atac prin Paraschiv și Balaure, doi jucători rapizi și cu o tehnică excelentă.

Gazdele au irosit primele ocazii ale meciului, însă nu unele de care să îți aduci aminte prea mult timp. Camora (‘11) și apoi Birligea (‘31) au animat băncile de rezerve, primul cu un șut în plasa laterală, al doilea cu un șut mult peste din poziție centrală, după o fază fixă. Pe contră, Balaure (‘36) a pus apărarea gazdelor în gardă, cu o lovitură de cap peste poartă.

După pauză, Dan Petrescu a  mizat pe Roger în locul lui Janga și mai ales pe fazele fixe. Cu largul concurs al centralului Chivulete, care a fluierat la aproape orice contact în jumătatea noastră de teren. Din fericire, băieții noștri au respins cu calm toate baloanele. Fără prea multe opțiuni pe bancă, Măldărășanu a împrospătat și el, cu experimentatul Petrișor Petrescu și cu Iancu, apoi cu Răuță. Mai mult, a plusat chiar spre final, surprinzând pe toată lumea cu vârful Babic lângă Paraschiv, în locul mijlocașului ofensiv Balaure. Era minutul 83, iar CFR muncea de zor să găsească o breșă în defensiva noastră.

S-a făcut minutul 90 fără acțiuni periculoase la cele 2 porți, când Kolinger a văzut al doilea galben pentru un cot aplicat lui Babic. Eram în minutele de prelungire dictate de arbitri. La lovitura liberă din lateral dreapta au urcat în careul advers nu mai puțin de șase sibieni, semn că nu ne doream o remiză. Balonul șutat de Petrescu a fost respins în corner. A executat același Petrescu, care a intrat extrem de determinat, Bejan a venit la întâlnirea cu mingea la colțul scurt și a reluat cu capul excelent, intervenția lui Scuffet fiind zadarnică: 0-1!

FC Hermannstadt a obținut așadar toate cele 3 puncte în Gruia, rezultat în urma căruia urcă din nou pe poziția a 6-a în clasament, ultima care asigură prezența în play-off. Urmează vacanța de iarnă, apoi ultimele 9 etape din retur, cele care vor limpezi situația înaintea ultimei faze a campionatului. Următoarea etapă este programată în preajma datei de 21 ianuarie, FC Hermannstadt avțnd programat meci ACASĂ, pe Municipal, cu FCSB.

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Antoche, Opruţ – Medina (’59, I. Petrescu), Biceanu (’78, Răuţă), Mino, Oroian (’59, D. Iancu) – Paraschiv, Balaure (’83, Babic). Antrenor: Marius Măldăraşanu.

CFR Cluj: Scuffet – Manea (’88, Braun), Kolinger, Yuri, Camora – Deac (’81, Yeboah), Boateng, Cvek (’88, Mistrati), Bîrligea – Malele, Janga (’46, Roger). Antrenor: Dan Petrescu

Rezultatele etapei a 21-a:

FC Voluntari – Farul Constanța 1-1

Sepsi Sfântu Gheorghe – Universitatea Cluj 2-1

CSU Craiova – Chindia Târgoviște 3-0

FC Argeș – CS Mioveni 2-2

Petrolul Ploiești – U Craiova 1948 1-1

UTA Arad – Rapid București 1-1

FCSB – FC Botoșani 1-0

CFR Cluj – FC Hermannstadt 0-1

CLASAMENT

sursa: LPF

VIDEO Vezi aici golul de 3 puncte a lui Bejan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*