Alpinist român MORT pe Everest. Se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar.

Un alpinist român a fost găsit fără suflare înainte de urcarea finală pe Everest. Gabriel Tabără a murit la doar 48 de ani, potrivit Monitorul de Cluj.

Foto: Facebook Gabriel Tabără

Alpinistul Gabriel Tabără a murit la doar 48 de ani.

Acesta și-a găsit sfârșitul în tabăra III de pe Everest, la 7.470 de metri altitudine, anunță Everest Chronicle.

Bărbatul a fost găsit mort în timp ce se pregătea pentru urcarea pe Lhotse fără oxigen suplimentar. El se afla în cortul său, iar ghidul sherpa a fost cel care a făcut descoperirea tristă.

„Gabriel și ghidul său sherpa au avut o zi normală și s-au dus în corturile lor, așa cum fac de obicei alpiniștii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a precizat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru sursa citată anterior.

Tabără este a treia victimă a sezonului de escalada pe cel mai înalt munte din lume. Până marți, aproximativ 400 de alpiniști au ajuns pe vârful Everest, potrivit lui Gautam. În aceeași zi, peste 160 de alpiniști se aflau în ultima fază a escaladei pentru atingerea vârfului.

Alpinistul român se afla pe munte de peste două luni, pregătindu-se pentru o escaladare fără oxigen suplimentar a vârfului Lhotse, vecin cu Everestul. El finalizase procesul de aclimatizare și efectuase mai multe ședinte de antrenament, ca pregătire pentru ascensiunea finală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*