Alianța USR PLUS Șelimbăr se implică în problema grădinițelor și creșelor din Șelimbăr

Alianța USR PLUS Șelimbăr se implică în problema grădinițelor și creșelor din comună.

„În bugetul pe acest an, în comuna Șelimbăr erau planificate patru grădinițe, care să cuprindă și grupe de creșă. De fapt, studiind bugetele pe ultimii patru ani, vedem că este o promisiune care se repetă de la an la an, iar singurul pas concret a fost comasarea unor terenuri și niște poze în Photoshop, care promit o clădire unde masa copiilor este preparată lângă grupul sanitar. Alianța USR PLUS Șelimbăr, încă de la înființarea filialelor locale ale celor două partide, a promis că se va implica în proiectele de importanță pentru comunitate. astăzi anunțăm lansarea oficială a proiectului „O semnătură pentru copilul tău”. Împreună cu echipa din Șelimbăr, colegul nostru, Valentin Asproiu, și-a asumat să ducă pe masa Consiliului Local Șelimbăr un proiect de hotărâre în privința proiectării și, apoi, constituirii unei grădinițe cu grupe de creșă în Cartierul Tineretului”, se arată într-un comunicat al alianței.

Proiectul a fost depus astăzi la Primărie pentru a fi implementat și după ce va fi publicat spre informare publică va transmise formularul de semnături și Alianța USR PLUS Șelimbăr va da startul strângerii de semnături. Conform Codului Administrativ, este nevoie de minim 600 de semnături valide pentru ca proiectul să ajungă pe masa Consiliului Local pentru a fi votat și apoi implementat.

„Proiectul  cuprinde toate datele necesare proiectării unei grădinițe cu trei grupe de copii și două grupe dedicate pentru creșă. Clădirea este concepută să aibă cantină proprie, cu loc de luat masa, locuri separate de dormit și activități, pentru grupele de creșă, și toate celelalte utilități necesare. În total am asigura tot ce este nevoie pentru aproximativ 110 copii și totul într-un buget ce poate fi acoperit strict din fonduri locale. A fost ales Cartierul Tineretului deoarece acolo este singurul teren disponibil ce poate fi utilizat cu acest scop, folosind pârghiile legale pe care le avem la dispoziție.  Am ales să ne implicăm acum, pentru binele comunității, cu ceva concret, nu să așteptăm campania electorală, deoarece Șelimbărul are nevoie de astfel de proiecte cât mai rapid și nu condiționate de rezultatele unor alegeri”, precizează Valentin Asproiu, inițiatorul proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*