Alianță PNL-FDGR pentru conducerea municipiului Sibiu și a județului. REZULTATE ALEGERI LOCALE: 32 de primării liberale

În județul Sibiu, PNL a obținut o treime dintre posturile de consilieri județeni și va face majoritate cu Forumul German în Consiliul Local și Consiliul Județean, iar avocata Daniela Cîmpean este propunerea pentru președinția Consiliului Județean. Totodată, liberalii au pierdut Primăria Dumbrăveni, dar au câștigat la Mediaș, Cisnădie, Avrig, Săliște, Copșa Mică și Miercurea Sibiului.

Cu foarte multă muncă, Partidul Naţional Liberal a devenit principala forță politică la nivelul județului Sibiu, a anunțat deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, în această după-amiază, într-o conferință de presă susținută la sediul organizației județene. Turcan a precizat că, în urma negocierilor cu FDGR, liberalii o vor susține pe Astrid Fodor la Primăria Sibiu și vor da președintele Consiliului Județean și câte un vicepreședinte la Consiliul Județean și un viceprimar la Sibiu.

Turcan la tribuna cu echipa

„A fost o campanie muncită, dusă la firul ierbii, în toate localitățile județului şi iată că a venit si confirmarea: atunci când depui efort, rezultatele se văd. Împreună cu partenerii din FDGR am decis constituirea unei majorități în administrația județului și a municipiului Sibiu. Ca urmare, PNL va propune funcția de președinte al Consiliului Județean, în persoana doamnei Daniela Cîmpean, și de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu. În municipiul Sibiu o vom susține pe d-na primar Astrid Fodor dintr-o poziție de viceprimar. Vom propune în aceste funcții oameni integri și profesioniști care să urmărească, pas cu pas, interesele sibienilor. Vreau să mulțumesc sibienilor şi să îi asigur că sunt conștientă de faptul că trebuie să ne ridicăm în permanenţă la aşteptările lor. Am venit cu o echipă de oameni tineri, integri, oameni cu proiecte. Am avut candidaţi buni şi dedicaţi interesului public şi vă garantăm că Daniela Cîmpean, Gheorghe Roman, Răzvan Pop, Adrian David, colegii primari și consilieri vor urmări, pas cu pas, soluții pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. Le mulțumesc colegilor mei pentru consecvenţă, efort şi implicare. Niciodată PNL Sibiu nu a avut o campanie mai intensă şi iată că cele 32 de primării câștigate și votul pentru Consiliul Județean demonstrează că PNL a devenit cea mai puternică forţă politică din judeţul Sibiu”, a declarat liderul PNL Sibiu.

echipa PNL

 Turcan a arătat că, potrivit numărătorii paralele a liberalilor, PNL a obţinut, la Consiliul Judeţean, 33,57 % din voturi, PSD – 29,05 % şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) – 19,35 %, precum și 32 de primării, respectiv jumătate dintre localitățile județului. Viitorul viceprimar liberal cu care va face echipă Astrid Fodor și viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu vor fi anunțați joi, după încheierea negocierilor dintre PNL și Forumul German.


REZULTATE ALEGERI LOCALE 5 IUNIE 2016 – conform numărătorii paralele a PNL Sibiu

rezultate CJ, Sibiu, Medias

rezultate Avrig, Cisnadie, Saliste, Copsa Mica, Miercurea Sibiului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*