Alianța Dreapta Unită Sibiu: BEJ a stabilit că Gheorghe Huja și PNL Cisnădie au făcut campanie electorală ilegală (CP)

Primarul din Cisnădie a încălcat legea, folosind în campania electorală materiale produse anterior campaniei. Nu este clar cine a produs aceste materiale, dacă au fost finanțate de Primăria Cisnădie sau de PNL, dar în oricare din aceste situații acest lucru este ilegal. Ce au constatat judecătorii BEJ Sibiu este faptul că primarul și echipa lui au amplasat pe domeniul public materiale publicitare (un cub de 4 metri înălțime și alte panouri) cu „realizările Primăriei”, materiale realizate și afișate înainte de startul campaniei electorale, care au rămas poziționate pe domeniul public și pe perioada campaniei electorale, după cum dovedesc fotografiile.

Foto: ADU

Aceleași materiale publicitare (conținut, poze) au fost folosite de candidatul Gheorghe Huja la Primăria Cisnădie în materialele sale de campanie, tipărite. Acest lucru este ilegal, fiind interzis de Legea Electorală, care prevede ca toate materialele de campanie să fie produse în perioada celor 30 de zile, în condiții foarte stricte.

Biroul Electoral de Circumscripție Electorală Județeană Sibiu (BEJ) a decis, în urma analizării tuturor probelor, că Gheorghe Huja și-a făcut propagandă electorală cu materiale interzise de lege și a dispus îndepărtarea lor. Chiar dacă sentința a venit cu întârziere, având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la încheierea campaniei, iar punerea în executare se va face, probabil, cu întârziere, decizia BEJ arată limpede modul în care Gheorghe Huja și PNL au înțeles să-și facă promovarea electorală: încălcând legea. AEP va stabili cu precizie și modul de finanțare al acestor materiale de propagandă.

Această situație este încă o dovadă a ușurinței cu care candidații PNL și în special Gheorghe Huja încalcă legea și încearcă să obțină avantaje ilegale, indiferent de context.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*