Alianța Dreapta Unită reclamă nereguli grave la alegerile pentru Consiliul Local Sibiu

Alianța Dreapta Unită prin vocea USR-iștilor Adrian Echert și Ionuț Ghișe reclamă nereguli grave în timpul procesului electoral pentru alegerea membrilor Consiliului Local Sibiu.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„A fost un proces electoral dezastruos, cel mai haotic din ultimii opt ani, a fost haos total și, posibil, chiar rea credință” a declarat Adrian Echert astăzi într-o conferință de presă.

USR reclamă faptul că deși a solicitat reverificarea voturilor nule și a voturilor lipsă, solicitările au rămas fără răspuns.

Adrian Echert susține că la votul pentru membrii Consiliului Local Sibiu, s-au înregistrat un număr de 1535de voturi nule, cu mult peste numărul voturilor nule de la alegerile din anul 2020.

Mai mult, Echert afirmă că potrivit tuturor proceselor verbale nu se regăsesc un număr de 77 de buletine de vot, repartizate pe 6 secții de votare din municipiul Sibiu.

Reprezentanții USR Sibiu spun că toate sesizările făcute atât la Biroul Electoral de Circumscripție cât și la Biroul Electoral Județean au rămas fără o soluție clară privind reverificarea voturilor nule și a celor lipsă.

Potrivit lui Adrian Echert, astăzi ADU va trimite o sesizare la Biroul Electoral Central prin care cer o reverificare a voturilor, iar dacă nici de această dată nu vor primi răspuns vor face o plângere penală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*