Alexandra HUDEA, campioană internațională a României la 3.000 de metri!

Alexandra Hudea a alergat 3.000 de metri în 9 minute, 31 de secunde și 78 de sutimi, timp cu care a cucerit medalia de aur și titlul, azi, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaș Soter”. Competiția a avut loc pe Stadionul Nicolae Mărășescu din Craiova, fiind una din cele mai vechi întreceri din Europa. Au participat aproape 300 de atleți din România, dar și din Franța, Argentina, Bulgaria și Republica Moldova.
(Dan GREAVU)
 

foto> facebook

La startul acestei competiții s-a aflat și atleta de aur a Mediașului, Alexandra Hudea din clasa a XI-a Științe Sociale de la Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș. Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a obținut aurul în finala de 3000 de metri, pe care i-a alergat în 9 minute, 31 de secunde și 78 de sutimi.

Rezultatul probei este important nu doar din prisma constanței și a bunei pregătiri pe care le demonstrează Alexandra Hudea, ci și în contextul în care a îndeplinit baremul de calificare pentru Campionatul Mondial de Atletism U20 care va avea loc în Peru în perioada 26-31 august.

O felicităm pe Alexandra Hudea și pe antrenorul acesteia Vasile Ibășfălean pentru această nouă performanță care consolidează municipiul Mediaș ca pol al atletismului românesc și le dorim mult succes peste trei luni la Campionatul Mondial de Atletism U20 de pe continentul sud-american.“, a transmis Liceul Axente Sever Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*