Alertă meteo ! Zona montană a Sibiului sub cod galben de viscol

ANM a emis în această dimineață o alertă de tip cod galben pentru zonele montane înalte din întreaga țară, inclusiv cele din județul Sibiu.

Foto: Arhivă Mesagerul de Sibiu

Astfel, potrivit meteorologilor, La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Codul galben intră în vigoare în această seară la ora 18.00 și este valabil până în 26 ianuarie la ora 10.00.

În același timp din această după amiază intră în vigoare o avertizare de vreme rea valabilă pe tot teritoriul României.

Potrivit acesteia, începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*