Alertă meteo! Sibiul va avea parte de caniculă dar și de vijelii

ANM a emis în această dimineață mai multe avertizări de tip cod galben și portocaliu pentru mai multe județe ale țării.

Foto: Arhivă

Potrivit acestora în județul Sibiu este valabil un cod galben de caniculă valabil de astăzi de la ora 10 până mâine dimineață la ora 10.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade” se arată în informarea meteorogică.

În același timp începând din această după amiază și până la ora 23 Sibiul intră sub incidența unui cod portocaliu dee instabilitate atmosferică accentuată.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp” au transmis meteorologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*