Aleargă și pedalează pentru protejarea pădurilor virgine! Vino alături de Greenpeace la Duathlon Challenge!

O competiție sportivă inedită, Duathlon Challenge, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu.

foto: Ovidiu Matiu

La cea de-a șasea ediție a evenimentului vor fi două curse, una offroad și una pe asfalt. În plus față de anul trecut, Duathlon Challenge propune o cursa suplimentară de duatlon clasic pe asfalt exclusiv (alergare – bicicletă – alergare) care presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, urmat de 20 km cu bicicleta (2 bucle a câte 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A ) şi la final 2 km de alergare în muzeu.

De asemenea, anul acesta vor fi premiați cei mai buni atleți din cadrul companiilor sibiene, în cadrul unui clasament separat.

În cadrul parteneriatul încheiat cu Greenpeace România, vor fi premiați cei mai buni fundraiseri ai evenimentului.

În cadrul  Duathlon Challenge OFFROAD se înscriu echipe de două persoane care participă la concurs cu o singură bicicletă. Miza acestuia este stimularea colaborării între membrii echipei, pentru a parcurge în întregime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin Pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

foto: Ovidiu Matiu

„Iubitorii de mișcare se pot înscrie la una dintre cele 9 categorii de concurs. Evenimentul va debuta începând  cu ora 09.45 (start cursă offroad),  respectiv ora 10.00 (start cursă pe asfalt). Nu vor lipsi premiile, trofeele, medaliile, muzica antrenantă și răsfățul cu mâncare tradițională românească”, a declarat Daniel Troancă, directorul concursului.

Înscrie-te ONLINE aici. Locurile sunt limitate!

 

Pornind de la convingerea că sportul, sănătatea și natura merg mână în mână, sportivii înscriși în cursa de duatlon au opțiunea de a pedala și alerga pentru o cauză nobilă. „Anul acesta partenerul evenimentului este Greenpeace România, iar dorința noastră este de a-i implica pe iubitorii de sport și natură într-o cauză foarte importantă pentru viitorul nostru: protejarea ultimelor păduri virgine din  România și, de fapt, din Europa. Orice participant la Duathlon Challenge poate deveni fundraiser pentru Greenpeace și cauza noastră, iar oricine poate susține printr-o donație sportivii sau echipele care s-au înscris ca și fundraiseri pe http://greenpeace.galantom.ro/event-projects/view?id=1059”, a declarat Adrian Bibu, președintele clubului organizator.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Parteneri de eveniment: Greenpeace România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Travelgator.com, Albota powered by Sobis, Unimat, Aria Sport, ANDU, Explorer Sport Sibiu, Shopping City Sibiu, Decathlon, Asociația Tură În Natură și Promo Management.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*