Alba nu are paturi ATI CoViD pentru că n-a fost cine să le raporteze

Săptămâna trecută, Newsweek România a arătat că județul Alba figurează cu zero paturi pregătite pentru pacienții cu CoViD în sistemul alerte.ms, în care spitalele raportează numărul de paturi pregătite pentru bolnavii critici de CoViD. DSP Alba, însă, spune că paturile există, scrie newsweek.ro.

Conform Mesagerul de Alba, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, instituția care supraveghează raportările, spune, pentru Newsweek România, că motivul nu e că unitățile sanitare nu au pregătite paturi, dar, la un spital, persoana responsabilă a fost bolnavă și, prin urmare, nimeni nu a mai raportat nimic, iar la alte două spitale – „au fost erori de software, au făcut ei ceva”.

De fapt, în județul Alba sunt în prezent amenajate 22 de paturi ATI pentru pacienții cu coronavirus în stare critică și toate sunt ocupate, a declarat, pentru Newsweek România, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea.

22 de paturi și-a și asumat Alba, în Planul Național de Reziliență față de recrudescența CoViD-19, că va face pentru pacienții cu coronavirus în stare critică. Alexandru Sinea, director la DSP Alba, a mai precizat, pentru Newsweek România, că spitalele mai pot crește numărul de paturi dacă va fi necesar, menționând că mai sunt încă 25 de paturi ATI pentru celelalte specialități.

O problemă cu care se confruntă Alba, ca și alte județe, este numărul mic de medici anesteziști: în Alba sunt 18 medici anesteziști, dar numai 13 se pot ocupa de bolnavii CoViD, ceilalți fiind peste 65 de ani și cu boli cronice.

Citiți articolul integral aici!

Tags: , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*