Al doilea suspect în cazul asasinării lui Adrian Kreiner va fi adus marți în România

Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Foto: Arhivă

Marian Cristian Minae a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, după care au început procedurile de predare către ţara noastră, anunţa, pe 20 aprilie, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

„Vreau să vă dau câteva date despre un dosar important pentru statul român. Este vorba de dosarul Kreiner, crima odioasă de la Sibiu. Vineri a avut loc termenul la instanţa din Irlanda şi unul dintre inculpaţi, unul dintre fugari, pe numele lui Cristian Marian Minae, a consimţit la predare. Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. Poliţia Română, ANP, Ministerul Justiţiei, vă asigur că vor fi foarte atente, astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă”, a spus Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

În 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Laurenţiu Ghiţă a fost adus în ţară în decembrie 2023, urmând ca Marian Cristian Minae să fie predat de autorităţile irlandeze la finalul lunii aprilie.

Al treilea individ implicat în crimă, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Un complice al criminalilor, Ilie Sitariu, cel care le-a fost călăuză, a fost prins în ţară şi condamnat recent la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*