Ajutor pentru 30.000 de sibieni

Peste 30.000 de sibieni din categorii dezavantajate primesc pachete de igienă personală și pachete alimentare cu produse din România.

Este vorba de un proiect național, realizat de Guvernul PNL în urma cărora se vor livra către populația aflată în dificultate pachete de igienă în valoare de 141,2 milioane de lei și pachete cu hrană în valoare de un miliard de lei, a căror distribuire va începe la sfârșitul acestei luni.

„Alimentele din aceste pachete vor fi din producția națională, ca o formă de sprijin a producătorilor români și a economiei. În plus, în următorul exercițiu financiar european, avem la dispoziție 3,5 miliarde de euro pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie, fie că vorbim de tineri, vârstnici sau persoane cu dizabilități, unul dintre obiectivele majore ale guvernului PNL fiind acela de a reduce gradul de excluziune socială în România și de a atenua inechitățile”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Call-center special pentru seniori

Un alt proiect dedicat persoanelor în vârstă și vulnerabile a fost demarat în urmă cu câteva zile. Este vorba de un call-center realizat de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială.

„Proiectul este emblematic pentru zona de asistență socială pe care guvernul PNL intenționează să o susțină în continuare. Proiectul, care mi-aș dori să fie debutul unui SMURD social în România, face parte dintr-un ansamblu de pachete sociale integrate pe care le avem în vedere”, a explicat Raluca Turcan.

0219998 este numărul la care începând de azi vârstnicii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna atunci când vor avea nevoie de ajutor. Valoarea totală a proiectului se ridică la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizării de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile și înființarea și dezvoltarea unui centru de monitorizare și coordonare care include servicii de call center. Circa 1000 de asistenți sociali vor fi implicați în acest proiect și vicepremierul Raluca Turcan estimează că se va putea ajuta, prin intermediul acestui proiect, aproximativ 100.000 de persoane în toată țara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*