Ajutoare de la sibieni pentru supraviețuitorii cutremurului din Siria

150 de familii din Siria vor primi ajutor din România. Prima tranșă din pachetul umanitar pregătit de către Centrul Cultural Arab din Sibiu din donațiile primite în ultima săptămână a ajuns în Siria.

Din donațiile strânse de Centrul Cultural Arab de la Sibiu au fost achiziționate bunuri de strictă necesitate pentru 150 de familii din Siria care au fost direct afectate de cutremur.
”Prin voluntarii noștri din Siria, am achiziționat bunuri și produse pentru 150 de familii care au fost direct afectate de cutremurele devastatoare. Aceste pachete conțin câte o saltea, o pătură, tampoane, lapte pentru bebeluși și copii, alături de un coș de alimente de bază (orez, burgol, linte, paste, conserve).
Chiar dacă este foarte dificil de cumpărat astfel produse, în contextul în care prețurile s-au mărit și stocurile sunt aproape epuizate, în cele din urmă am reușit să facem rost de toate aceste bunuri. În cursul zilei de astăzi, echipa de voluntari va distribui cele 150 de pachete familiilor de sinistrați din Siria. Vor urma și alte pachete cu ajutoare, pe care vom încerca să le distribuim unui număr și mai mare de familii afectate de cutremure.
Suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au donat pentru a face acest ajutor posibil. Vă mulțumim din suflet, în numele Centrului Cultural Arab și al persoanelor ajutate”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Arab de la Sibiu.
Până în prezent, bilanțul total al morților a trecut de 41.000. Dintre aceștia, 6.000 de decese au fost înregistrate în Siria. La aproape o săptămână de la cutremure, eforturile de căutare și salvare a celor prinși sub dărâmături s-a încheiat. Ceea ce face ca de acum înainte, toate ajutoarele să fie focalizate pe supraviețuitori. În Siria, 5.5 milioane de oameni au rămas fără locuință în urma calamității, potrivit unui raport al Agenției ONU.
Reprezentanții Centrului Cultural Arab de la Sibiu strâng în continuare ajutoare pentru supraviețuitorii cutremurelor din Siria. Donații se pot face pentru:
Asociatia Centrul Cultural Arab din Sibiu
Cont IBAN în lei: RO09BTRLRONCRT0598227401
Deschis la Banca Transilvania (BT)
Cont IBAN în EURO: RO56BTRLEURCRT0598227401
Deschis la Banca Transilvania (BT)
Prin Revolut: RO09BTRLRONCRT0598227401 (în lei) sau RO56BTRLEURCRT0598227401 (în EURO)
Adresa Centrului Cultural Arab: Calea Șurii Mici, nr. 84, ap. 20, Sibiu, jud. Sibiu, 550137.
WhatsApp: 0739.176.116 sau 0739.176.116”,
”Munca noastră se concentrează pe susținerea câtorva sute de familii, cărora le putem face viața puțin mai ușoară prin ajutoare umanitare”, spun reprezentanții Asociației.
Foto: Facebook Centrul Cultural Arab din Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*