Ai mânca alimente produse din deșeuri industriale? Ce vrea să facă o companie din Europa

O companie de tehnologie alimentară din Estonia, ÄIO, a creat o modalitate de a produce grăsimi și uleiuri din deșeuri industriale.

Foto: freepik.com

Când te gândești la rumeguș, probabil nici nu-ți vine în minte că ar putea să fie bun de mâncat, însă această companie ar putea să-l folosească în inițiativa lor.

„Ceea ce am dezvoltat este foarte asemănător cu fabricarea berii, unde drojdia este folosită pentru a transforma zaharurile din orz în alcool, iar hameiul este adăugat pentru gust”, a declarat cofondatorul Petri-Jaan Lahtvee pentru Euronews Next.

Lahtvee susține că ei folosesc un alt tip de drojdie, care transformă zaharurile din fluxurile secundare industriale în grăsimi și uleiuri. Află mai multe detalii aici.

Lemnul, produsele agricole secundare precum paiele și chiar deșeurile alimentare pot fi transformate în ingrediente pentru industria alimentară sau cosmetică.

„Barierele legale sunt probabil cele mai dificil de depășit, sau să presupunem că ele conțin cea mai mare incertitudine, deoarece din punct de vedere tehnologic am reușit să extindem procesul foarte frumos”, a spus Lahtvee.

Uniunea Europeană are unele dintre cele mai stricte reguli cu privire la producția de alimente din lume, potrivit euronews.com. Unii experți susțin că legile UE împiedică inovarea alimentară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*