AFT Sibiu a marcat împlinirea a 175 de ani de existență a învățământului militar românesc în prezența ministrului Vasile Dîncu

Academia Forțelor Terestre  ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu a aniversat astăzi împlinirea a 175 de ani de existență a învățământului militar românesc printr-o ceremonie militară solemnă la care a participat și ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. Președintele României a decorat Drapelul de Luptă al Academiei sibiene cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor.

14 iunie a fost o zi de sărbătoare pentru întreaga comunitate academică militară sibiană. Pentru a aniversa cei 175 de ani de existență a învățământului militar românesc, a fost organizată o ceremonie dedicată acestui moment de referinţă.
La eveniment au participat, alături de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, șeful Statului Major al Apărării, gl. Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Forțelor Terestre, gl.mr. Iulian Berdilă, șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, gl.mr. George Spiridonescu, membri ai administraţiei publice locale şi centrale, ai comunităţii academice din întreaga țară și comandanţi ai celorlalte structuri militare din Sistemul Național de Apărare.
În semn de apreciere a activității desfășurate, Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a decorat Drapelul de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari.
Președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, conf.univ.dr. Octavian Mădălin Bunoiu, a înmânat Certificatul obținut de Academia Forțelor Terestre la evaluarea instituțională, care s-a finalizat cu calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT.
Directorul general al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, conf.univ.dr. Daniela Vasilica Burghilă, a oferit placheta și diploma aniversară „Spiru Haret” ale Ministerului Educației.
Cei mai merituoși studenți au fost recompensați cu premii de ministrul Apărării Naţionale și de șeful Statului Major al Apărării, în semn de apreciere pentru efortul depus și determinarea manifestată pentru obținerea de rezultate de excepție în pregătirea academică și militară, în desfășurarea activităților de cercetare științifică, la competițiile sportive și în promovarea imaginii Armatei României, în țară și peste hotare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*