AFC Hermannstadt întâlnește FC Botoșani în etapa a V-a a Ligii I

AFC Hermannstadt joacă pe teren propriu împotriva celor de la FC Botoșani în etapa a V-a din Casa Liga I.

După primele patru etape, oaspeții se situează pe locul 4 în clasament, cu 8 puncte, în timp ce FCH este pe locul 10, cu 5 puncte obținute. În etapa precedentă, FC Botoșani a remizat pe teren propriu contra celor de la Academica Clinceni (0-0), în timp ce FCH a obținut prima victorie din acest sezon în deplasare cu Chindia Târgoviște (1-3).

Confruntarea este una specială pentru FCH, mai ales că în ultimele patru meciuri jucate împotriva celor de la Botoșani sibienii nu au obținut nici o victorie. Mai mult, în sezonul trecut, FC Botoșani a câștigat ambele meciuri împotriva AFC Hermannstadt și a reușit să se califice în play-off la finalul sezonului regulat.

Pentru această partidă, Ruben Albes, antrenorul principal al FCH, nu-i va avea la dispoziție pe fundașul lateral Claudiu Belu, accidentat, și pe mijlocașul defensiv Bright Addae, fără drept de joc.

Ruben Albes, antrenor: „Jucăm împotriva unei echipe care a demonstrat atât în sezonul trecut, în ultima treime a campionatului, cât și în acest sezon, că este o formație bună, care practică un fotbal estetic, care, în plus, are variante ofensive concrete și, prin urmare, este un meci cu un nivel de exigență foarte ridicat. Totul este legat, atacul și apărarea merg împreună, dacă te aperi bine probabil ataci bine, și dacă ataci bine probabil te aperi bine, dar cum insist de multe ori, cel mai important (aspect) suntem noi înșine, randamentul pe care putem să îl dam. A fost o săptămână complicată și dificilă, unii jucători cu probleme medicale, alții pentru că încă nu au actele în regulă și nu pot să evolueze, suntem destul de puțini, dar nu trebuie să fie o scuză, trebuie să concurăm și să încercăm să luăm cele trei puncte, care sunt întotdeauna obiectivul nostru.”

Principalul FCH a ținut să aducă unele lămuriri cu privire la plecarea prin împrumut a lui David Caiado și a lui Goran Karanovic la FCSB.

„A fost o experiență frumoasă pentru ei, chiar dacă nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit cu toții, faptul că fotbalul românesc este în competițiile europene e pozitiv pentru toate echipele, pentru că, până la urmă, arată nivelul fotbalistic al țării și cel al echipelor în sine din această țară. Plecând de aici, clubul a luat decizia, vom vedea cum se rezolva toată această situație, abordarea noastră este de a ne gândi la FC Botoșani, de a face tot ce putem, de a pregăti un plan bun de meci, de a-i ține pe jucători concentrați în ceea ce priveste meciul și de a uita de aspecte care nu ne ajută în acest sens. Dacă ne mai trebuie sau nu jucători va depinde de cum se va finaliza situația lui Karanovic și Caiado, dacă vor continua cu noi sau nu, și, plecând de aici, va depinde, mai ales, de a încerca ca jucătorii pe care îi avem în lot și care acum nu pot să joace să ni se alăture. Da, se poate să mai fie vreo venire, posibil să fie o achiziție în plus, dar eu sunt mulțumit cu lotul pe care îl avem. Este adevărat că, în acest moment, putem să folosim 60% dintre jucătorii pe care îi avem, prin urmare, da, avem nevoie de acel timp și sperăm să putem, cât mai curând, să avem tot lotul la dispoziție, pentru a obține cel mai bun randament. Eu privesc întotdeauna înainte, cred că echipa, indiferent de jucătorii cu care a evoluat, a concurat mereu, în toate meciurile de când suntem noi aici”, a completat Albes.

AFC Hermannstadt vs. FC Botoșani se va disputa luni, 28 septembrie, pe Stadionul Municipal Sibiu, începând cu ora 18. Partida se va desfășura fără spectatori, în conformitate cu protocolul sanitar impus de autorități pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*