Aeroportul Internațional Sibiu operează în condiţii de iarnă, dar fără probleme

lucrari pista aeroport iarnaÎn scopul asigurării operaţionalităţii Aeroportului Internațional Sibiu (AIS) în condiţii de siguranţă, încă de la începutul lunii noiembrie au fost puse în aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarnă. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, au fost achiziţionate cantităţile necesare de materiale degivrante, atât pentru aeronave, cât şi pentru suprafaţa de mişcare. Sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere, cele nouă utilaje performante, specifice operaţiunilor pe timp de iarnă, respectiv șapte utilaje de deszăpezire şi două utilaje pentru degivrarea aeronavelor, a anunțat Nicoleta Boborodea, purtătorul de cuvânt al AIS.

Comandament de deszăpezire

De asemenea, a fost constituit şi funcţionează comandamentul de deszăpezire al AIS, au fost structurate echipele de intervenţie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice. „Aeroportul asigură pasagerii și companiile aeriene că sunt mobilizate toate echipamentele și tot personalul specializat pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor pe timp de iarnă“, a dat asigurări Marius Gîrdea, directorul general al AIS. Până ieri nu au fost înregistrate perturbări ale programului de zbor.

Lucrări în grafic

Refacerea pistei va trebui încheiată până pe 9 decembrie, potrivit unui protocol încheiat de Consiliul Județean cu constructorul Max Boegl, consultantul Dornier Consulting şi proiectantul Iptana – Obermeyer. „Lucrările de refacere a terasamentului la paragul 09 al pistei se desfăşoară în conformitate cu graficul de lucru stabilit iniţial cu constructorul. În aceste condiţii, este de aşteptat ca lucrarea să fie finalizată în termenul propus de constructor“, informează reprezentanții AIS, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*