Membri din toată ţara ai Asociaţiei Ortodoxe „Oastea Domnului” participă la tradiţionala adunare de la Sibiu, cu ocazia praznicului Pogorârii Sfântului Duh, scrie mitropolia-ardealului.ro.
Adunarea Naţională a Oastei Domnului a început în ajunul Rusaliilor, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde au participat la slujba Vecerniei săvârşită de un sobor de preoți și diaconi, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Ierarhul i-a binecuvântat pe membrii Oastei Domnului și le-a vorbit despre marele praznic al Pogorârii Sfântului Duh.
„Mântuitorul Iisus Hristos S-a înălţat la ceruri, le-a promis ucenicilor că le va trimite pe Duhul Sfânt de la Tatăl şi îi va învăţa toate, pentru că din ale Lui a luat pentru ca să le dea lor. (…) După ce Duhul Sfânt S-a pogorât peste ucenici, ei au primit harisma aceasta a vorbirii în limbi şi au devenit Apostoli până la marginile pământului. Deci, s-a constituit prin ei şi după predica Sfântului Apostol Petru prima comunitate creştină, prima Biserică, cea din Ierusalim şi apoi ea s-a extins în toată lumea. Noi trebuie să ne gândim acum, la această sărbătoare, cine suntem noi. Apostolii ştim cine au fost. Ei au primit această încredinţare, această putere, această forţă dumnezeiască de a duce învăţătura lui Hristos şi mai ales de a ne împărtăşi şi nouă pe Duhul Sfânt Care ni-L aduce pe Hristos ca să rămână cu noi. Noi suntem, de fapt, cei care venim la Biserică mereu şi stăm în aşteptare, aşa cum au stat ucenicii de la Înălţare până la Pogorârea Sfântului Duh. Suntem şi noi cei care avem acum nu numai obligaţia, ci şi forţa şi tăria credinţei noastre de a-L face viu pe Hristos în viaţa noastră. Dacă am primit această împărtăşire a Duhului Sfânt prin Sfintele Taine ale Bisericii noi avem în noi acea forţă prin care să-L actualizăm pe Hristos, să trăim viaţa în Hristos, cum spune Sfântul Apostol Pavel. Nu este uşor, dar nu este imposibil, ci este atât de minunat. (…) Această întâlnire a frăţiilor voastre nu este doar o simplă tradiţie, ci este o devoţiune pe care o aveţi faţă de părintele Iosif Trifa, care a pus temelia acestei lucrări spirituale deosebite pentru care vă binecuvântăm şi pentru că faceţi această osteneală şi nu vă ruşinaţi să spuneţi că sunteţi ostaşi ai Domnului. Trebuie, însă, să avem grijă nu doar să spunem cu vorbele, ci şi să arătăm prin faptele noastre”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu.
În ziua de Rusalii, la mormântul părintelui Iosif Trifa din cimitirul municipal Sibiu se va săvârşi Sfânta Liturghie şi vor continua lucrările Adunării Naţionale a Oastei Domnului.