ADI Eco Sibiu: puteți verifica numărul de ridicări a pubelei negre pentru anul 2022 dacă locuițila casa și puteți completa declarația rectificativă online

Știați că puteți verifica numărul de ridicări a pubelei negre pentru anul 2022, dacă locuiți la casa și că puteți completa declarația rectificativă on line? Este posibil pe platforma https://app.myara.ro/

Platformă electronică pe care sibienii au posibilitatea să o consulte pentru a afla în timp real informațiile referitoare la gestionarea deșeurilor pe care le generează în gospodării și cu privire la taxa de salubrizare pe care o datorează.

Foto: Captură site salubrizare.sibiu.ro

Platforma electronică este disponibilă pe salubrizare.sibiu.ro. Aceasta a fost pusă la dispoziție de către operatorul de salubrizare Soma.

Creând un cont pe această platformă, în câțiva pași simpli, sibienii pot beneficia de următoarele instrumente electronice:
  • Vizualizarea numărului de colectări a pubelelor pentru deșeuri reziduale (negru) pentru locul de consum respectiv
  • Consultarea tipului de abonament activ în prezent pentru locul de consum respectiv
  • Vizualizarea costului lunar al pachetului de servicii selectat
  • Depunerea declarațiilor pentru taxa de salubrizare, fie noi, fie rectificative
  • Comunicarea directă, electronică, cu operatorul de salubrizare Soma prin accesarea secțiunii CERERI ȘI AJUTOR. De asemenea, la dispoziția cetățenilor stă adresa management.salubrizare@sibiu.ro pentru comunicarea cu Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului.
Vă puteți conecta foarte simplu la aeastă platformă.
Pasul 1: Solicitarea credențialelor necesare pentru crearea contului.
Dacă aveți deja cont pe platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, trebuie să transmiteți un e-mail către management.saubrizare@sibiu.ro și veți primi ca răspuns credențialele necesare pentru crearea contului: un număr personal și un cod unic.
Utilizatorii care nu sunt înregistrați pe platforma de E-administrație cu adresa de e-mail, pot solicita în baza actului de identitate credențialele la sediul Serviciului Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului (str.9 Mai, nr.16) sau la sediul Direcției Fiscale Locale Sibiu (str. Turismului, nr. 15A). Deplasarea la ghișee este necesară pentru a proteja siguranța datelor dumneavoastră cu caracter personal.
Pasul 2: Creați un cont pe www.salubrizare.sibiu.ro
Folosiți adresa dumneavoastră de e-mail, urmați instrucțiunile și verificați contul creat. Veți primi un e-mail care vă permite printr-un simplu click să confirmați acest cont.
Pasul 3:Indicați locul dumneavoastră de consum
După ce ați confirmat contul, folosind numărul personal și codul unic pe care le-ați primit pe e-mailul dumneavoastră, puteți indica locul de consum pentru care plătiți taxa de salubrizare.
Pasul 4: Verificați datele și validați codul pubelelor
După ce ați definit locul de consum, este important să verificați acuratețea datelor înregistrate. În cadrul platformei digitale puteți să vă gestionați declarația de salubrizare, să confirmați codul pubelelor alocate sau platforma unde sunteți arondat să depuneți deșeurile.
Găsiți codul pubelelor înscris pe autocolantul lipit pe pubela neagră, iar codul platformei unde sunteți arondat și locația acesteia se pot vizualiza în cadrul declarației de impunere.
”Subliniem că, în conformitate cu noul Regulament privind taxa de salubrizare în municipiul Sibiu, este obligatoriu să fiți conectat la serviciile de salubrizare, ceea ce presupune depunerea unei declarații de salubrizare, iar dacă ați depus deja declarația este obligatorie verificarea datelor introduse în sistem prin declarațiile depuse anterior pentru ca acestea să corespundă cu realitatea curentă.
Reamintim că plata taxei de salubrizare este posibilă și în format electronic. Fără a vă deplasa la ghișeele Primăriei, prin platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, puteți efectua plata sumelor datorate.
Așadar, totul este mult mai ușor acum”, explică reprezentanții ADI Eco Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*