Actorii sibieni pregătesc 32 de spectacole pentru luna septembrie

Aflați oficial în vacanță începând de astăzi, actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu se vor întoarce pe scenă în data de 31 august, când vor prezenta spectacolul „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, la Fabrica de Cultură.

În luna septembrie, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă nu mai puțin de 32 de spectacole în Sibiu, în șase locații diferite din oraș.

„Povestea prințesei deocheate” / foto: TNRS, Dragoș Dumitru

„Faust”, „Povestea prințesei deocheate” – cel mai nou spectacol creat de regizorul Silviu Purcărete la Sibiu, „Orb de mină”, „Sunt o babă comunistă”, „Încurcă-i drace!”, „Un tramvai numit Popescu”, „Îmi place cum miroși”, „Iubire cu năbădăi”, „Mărie, Mărie!”, premiera „Hin und Her / Încoace și încolo”, „Rug”, „Martiri”, „R.U.R”, „D’ale Carnavalului” sunt doar o parte dintre titlurile propuse de TNRS publicului, pentru prima lună de toamnă a acestui an.

Sala „Faust”, Sala „Lulu”, Sala „Eugenio Barba” – situate la Fabrica de Cultură, str. Triajului, nr. 1 – 3, Sala Studio din incinta Centrului Cultural „Ion Besoiu”, str. Emil Cioran, nr. 1A,  tramvaiul Sibiu – Rășinari și sala mare a TNRS sunt cele șase locații în care TNRS invită publicul în luna septembrie.

Biletele sunt puse în vânzare și pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 – începând din data de 17 august, dată până la care agenția va fi închisă, sau online, pe toată perioada verii, la aceleași prețuri ca în agenție, de pe site-ul oficial al TNRS. Online, biletele pot fi cumpărate și de pe site-ul partenerului de ticketing al TNRS, entertix.ro. Pentru spectacolele lunii septembrie, TNRS a pus în vânzare un număr total de 5.778 de bilete.

„Hin und Her / Încoace și încolo” – premiera lunii septembrie la TNRS

În data de 15 septembrie, TNRS prezintă la Secția Germană, premiera spectacolului cu piesa „Hin und Her / Încoace și încolo” de Ödön von Horváth, în regia lui Alexander Riemenschneider. Spectacolul satirizează cu un ascuțit simț al umorului o temă de actualitate în spațiul european, aceea a granițelor și a situațiilor birocratice absurde în care este plasat omul de rând, de aceasta dată nu emigrantul ajuns în spațiul european, ci însuși cetățeanul european. Spectacolul se va juca în limba germană cu traducere în limba română.

HIN UND HER / ÎNCOACE ȘI ÎNCOLO – PREMIERĂ

de Ödön von Horváth

REGIA: Alexander Riemenschneider

ASISTENT REGIE ȘI COORDONATOR PROIECT: Fabiola Eidloth

SCENOGRAFIA: David Hohmann

MUZICA: Tobias Vethake

TRADUCEREA DIN LIMBA GERMANĂ: Dan Stoica

PROFESOR DE VORBIRE: Tim Schüler

ÎN DISTRIBUȚIE: Daniel Bucher, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Ali Deac, Valentin Späth, Johanna Adam, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Ștefan Tunsoiu.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Institutului Goethe București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*