Activități menite să promoveze respectul și solidaritatea. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a marcat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități cu o serie de activități menite să promoveze respectul, solidaritatea și înțelegerea pentru drepturile acestor persoane.
FOTO: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu
„La mulți ani, oameni speciali! Fiecare dintre noi este deosebit, fiecare dintre noi este valoros!
Astăzi, în data de 3 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este o ocazie specială în care ne aducem aminte să conștientizăm și să respectăm acești oameni extraordinari.
La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, am marcat această zi printr-o serie de activități menite să promoveze respectul, solidaritatea și înțelegerea pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Am organizat prezentări informative, discuții individuale, jocuri de societate și activități artistice, toate având ca scop sprijinirea și evidențierea drepturilor acestor persoane remarcabile”, spun reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu.
De asemenea, a fost extinsă această inițiativă în colaborare cu Muzeul Național Astra din Sibiu, sub îndrumarea atentă a specialiștilor din domeniu: „Elevii noștri au participat cu interes și entuziasm la diverse activități, inclusiv vizionarea de filme educative despre albine, lectură și participare activă la discuții. Cu ajutorul formelor și a materialelor precum ceara de albine, au creat podoabe minunate pentru bradul de Crăciun. Astfel, am avut parte de o zi plină de învățare, în care ne-am bucurat de diversitatea fiecărui copil și am conștientizat că, deși suntem diferiți, împreună facem din lumea asta o grădină frumoasă. Plecăm de la această experiență cu inimile pline de bucurie și cu zâmbete sincere, mulțumindu-le tuturor pentru participarea și implicarea lor. Fiecare copil este precum o floare unică în grădina vieții, iar împreună creăm un peisaj minunat al diversității și înțelegerii reciproce. La mulți ani, oameni speciali!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*