Acțiune de amploare în județul Sibiu. Au fost date sute de amenzi

În perioada 31 martie – 02 aprilie a.c., polițiștii rutieri au acționat cu precădere pe linia prevenirii producerii de accidente rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, al indisciplinei pietonilor, dar și pe fondul depășirilor neregulamentare și al conducerii cu viteză excesivă.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În acest context, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 39 de permise de conducere, 33 de certificate de înmatriculare au fost retrase și au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale în valoare de 122.000 de lei.

Polițiștii rutieri au reținut 14 permise de conducere conducătorilor auto depistați în trafic efectuând manevra de depășire neregulamentară, 11 permise au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă, 2 permise au fost reținute pentru neacordare prioritate autovehiculelor și alte 2 pentru neacordare prioritate pietonilor. Tot 2 permise de conducere au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului. 8 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri constatate de către polițiști.

În perioada menționată, 42 de pietoni au fost sancționați după ce au fost surprinși în timp ce traversau neregulamentar, fie prin loc nepermis, fie la culoarea roșu a semaforului.

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 19,00, pe raza localității Miercurea Sibiului, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târgului de către un localnic în vârstă de 20 de ani.

Din verificările specifice efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus este neînmatriculat.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 11,00, pe DN 14, în orașul Copșa Mică, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus  de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Brateiu.

Bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de o autoritate străină, document susceptibil a fi fals.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Astfel, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv uz de fals.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 21,30, pe DN 14, pe raza localității Ruși, polițiștii rutieri au observat cum șoferul unui autoturism condus dinspre Sibiu spre Mediaș efectuează manevra de depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu. După oprirea autoturismului, polițiștii au constatat că sibianul în vârstă de 29 de ani, aflat la volan, are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*