ACS Mediaș începe azi seria amicalelor. Noi mișcări de trupe

ACS Mediaș începe azi seria meciurilor amicale. Va întâlni Corvinul Hunedoara, de la ora 13, pe stadionul CFR din Simeria. În această perioadă, continuă și schimbările din lot. Au plecat 6 jucători, vin alții noi, pentru un final de sezon reușit. Locul 2 în Liga a III-a, ACS Mediaș mai are nevoie de 3 puncte în ultimele 3 etape din retur pentru a se califica, matematic, în play-off. Campionatul se va relua la începutul lunii martie.

Gruparea de pe Târnava Mare a anunțat oficial că alți doi jucători au părăsit echipa. După Răzvan Covaci și Denis Ursu, au plecat fundașul Gabriel Țala și atacantul Cosmin Zamfir. Conform ACS Mediaș, ambii și-au manifestat dorința de a pleca de la echipă. De asemenea, Răzvan Trif s-a despărțit de ACS Mediaș și a revenit în Liga 1 la UTA Arad. Conform paginii oficiale a grupării de pe Târnava Mare, clubul și jucătorul au ajuns la un acord privind încetarea contractului. Răzvan Trif a fost unul dintre liderii și golgeterii echipei medieșene în sezonul 2023-2024. Acesta a semnat cu UTA Arad pentru o perioadă de un an și jumătate. Ultimul plecat a fost Raul Ignat, care a ajuns la o încheiere amiabilă a raporturilor contractuale cu ACS.

Atacant cu cetățenie maghiară

Gruparea de pe Târnava Mare s-a înțeles zilele trecute cu Szilard Magyari, un jucător în vârstă de 25 ani, care evoluează pe postul de atacant. Născut la Odorheiu Secuiesc, acesta a evoluat pentru mai multe echipe din Ungaria, dar și în România la Csikszereda Miercurea Ciuc. Noul jucător al ACS-ului a oferit și primele declarații pentru pagina oficială a clubului. „Am ales Mediașul pentru că are un plan foarte bun, să facă performanță și lucrul acesta este foarte important pentru mine, deoarece sunt un om ambițios și știu că fotbalul are tradiție aici. Obiectivul este simplu, să câștigam meciurile pas cu pas și apoi să reușim ceva frumos pentru fani și pentru oraș. Veniți să ne susțineți cât mai mulți și împreună să ajungem la obiectivele noastre!” a spus Szilard Magyari.

Szilard Magyari

Un alt transfer realizat este cel al lui Vasile Petra. Mijlocașul central în vârstă de 30 ani a evoluat ultima dată pentru Ceahlăul Piatra Neamț, însă a îmbrăcat de-a lungul timpului și tricoul unor formații precum UTA Arad, FC Brașov sau ASA Târgu-Mureș. Vasile Petra a oferit și primele declarații la Mediaș. Acesta spune că a fost atras de proiectul serios, dar și de faptul că a mai lucrat cu antrenorul Mihai Ianc. „M-a atras proiectul serios și oamenii de fotbal de aici. Un factor important îl constituie în alegerea mea și faptul că am lucrat în trecut cu Mihai Ianc și am avut rezultate foarte bune împreună. Îmi doresc să alcătuim o echipă puternică, în special pentru anul următor și împreună să reușim rezultate cât mai bune. Îmi doresc să fiu bine primit de suporterii ACS-ului și cu siguranță o să dau tot ce am eu mai bun pentru acest club. Forța ACS!” a declarat Vasile Petra.

Vasile Petra

ACS Mediaș a terminat anul 2023 pe poziția a doua a clasamentului seriei, cu 30 puncte acumulate. Pentru a fi siguri de un loc de play-off, formația lui Mihai Ianc mai are nevoie de trei puncte în ultimele trei etape din retur. Antrenorul medieșenilor spune că obiectivul echipei sale este să se califice în play-off. „Primul obiectiv pe care mi-l doresc este să ne asigurăm un loc în play-off. Ar fi un pas mare pentru un club nou promovat și pentru fotbalului medieșean. O să dăm totul să terminăm chiar în primele 2 fără nici o problemă, o să jucăm toate meciurile pe teren, ne dorim acest lucru. Obiectiv pe termen scurt să ne pregătim cât mai bine, iar băieții să fie sănătoși, să putem crește și progresa”, a declarat Mihai Ianc.

7 amicale

Medieșenii vor disputa un număr de șapte partide de verificare până la startul campionatului Ligii a 3-a, programat la începutul lunii martie. Primul se dispută azi, de la ora 13, pe Stadionul CFR Simeria, în compania divizionarei secunde, Corvinul Hunedoara. Următorul va fi sâmbătă, 27 ianuarie, pe teren propriu cu AFC Odorheiu Secuiesc. În ultima zi din luna ianuarie, ACS va juca în deplasare cu SCM Zalău, iar apoi pe 10 februarie, acasă cu Metalurgistul Cugir. În data de 17 februarie, formația lui Mihai Ianc va întâlni în deplasare Avântul Reghin,  o săptămână mai târziu va juca pe teren propriu cu CSU Alba Iulia, iar sâmbătă, 2 martie, ultimul test de verificare va fi la Mediaș cu CSM Deva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*