ACS Mediaș, campanie spectaculoasă de transferuri!

ACS Mediaș a împrumutat în ultimele zile doi noi jucători, de la Poli Iași și FC Hermannstadt, și a transferat doi, de la FC Argeș și respectiv Poli Iași. Antonio Dumitru și Alexandru Luca, ambii în vârstă de 19 ani, au venit sub formă de împrumut, în vreme ce Cristian Balgiu a devenit jucătorul medieșenilor, la fel ca Sorin Șerban. Locul 2 în seria a 9-a a Ligii a 3-a, trupa lui Mihai Ianc continuă în această perioadă seria partidelor de verificare, cuvântul de ordine fiind omogenizarea echipei. La sfârșitul săptămânii trecute, a pierdut amicalul disputat în deplasare cu Metalurgistul Cugir, scor 1-3, următorul test fiind programat sâmbătă, cu Avântul Reghin.

foto: facebook

Antonio Dumitru a venit la Mediaș să joace și să facă performanță. Mijlocașul în vârstă de 19 ani a fost împrumutat de ACSM Poli Iași la Mediaș până la finalul acestui sezon. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a clubului.

Antonio Dumitru (foto: facebook)

„Bine ai venit, Antonio Dumitru! Noul nostru jucător în vârstă de 19 de ani este născut la Târgoviște, pe data de 2 noiembrie 2004 și evoluează pe postul de mijlocaș lateral. A mai trecut pe la echipe cum ar fi CS Corvinul Hunedoara si ACSM Poli Iași. Acesta a venit sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon. Mult succes, Dumi!”, se arată în postarea ACS Mediaș. Antonio Dumitru a oferit și primele declarații pentru noul său club și a explicat că își dorește să evolueze cât mai mult și să ajute echipa. „Am ales să vin la Mediaș pentru că îmi plac provocările, pe lânga asta a contat mult și Alex Curtean care m-a contactat și mi-a spus ce își dorește Mediașul, iar pe mine m-a atras acest proiect! Chiar dacă am venit de la o echipă de primă ligă, pentru mine fotbalul este pe primul loc și îmi doresc să am cât mai multe meciuri în picioare ținând cont și de vârsta mea! Obiectivul meu este să îmi ajut echipa cât pot eu de bine! Nu în ultimul rând am ales Mediașul datorită istoriei sale în fotbalul românesc și a suporterilor care sunt lângă echipă și la bine și la greu, iar pentru asta trebuie să le oferim și noi satisfacții, ei să fie lângă noi, iar noi să le oferim rezultate și un fotbal de calitate!”, a declarat noul jucător al ACS-ului pentru pagina oficială a clubului.

Vine de la Sibiu

Alex Luca (foto: facebook)

ACS Mediaș s-a înțeles cu AFC Hermannstadt pentru încă un jucător valoros. După Bogdan Rotar și Emanuel Baba Ayine (cedat recent la CSC Șelimbăr), l-a adus sub formă de împrumut și pe Alexandru Luca, mijlocaș în vârstă de 19 ani, care a jucat pentru naționalele U18, U19 și U20, unde a debutat într-un meci cu Italia, sub comanda lui Bogdan Lobonț. Acesta a mai evoluat pentru Măgura Cisnădie și Club Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr. Alex a început pregătirea cu echipa medieșeană și a jucat pentru ACS încă din primul amical al anului. „Bine ai venit, Alexandru Luca! Noul nostru jucător în vârstă de 19 de ani este născut la Sibiu, pe data de 26 aprilie 2004 și evoluează pe postul de mijlocaș central. A mai trecut pe la echipe cum ar fi Măgura Cisnadie și Club Sportiv Comunal Șelimbăr. Acesta a venit sub formă de împrumut de la AFC Hermannstadt, până la finalul acestui sezon” se arată în postarea ACS-ului. Alexandru Luca își dorește să aibă evoluții cât mai bune la Mediaș, iar echipa să facă performanță. „Am ales să vin la Mediaș pentru că am găsit un proiect serios, cu oameni implicati și pasionați. Cred că un alt motiv pentru care am ales ACS Mediaș a fost faptul că știam o mare parte din băieți. Obiectivul meu personal ar fi să am evoluții cât mai bune, mi-aș dori să înscriu goluri și să ofer pase decisive, dar îmi doresc în primul rând ca echipa să-și atingă obiectivul propus. Pe suporteri îi așteptăm în număr cât mai mare la stadion, să vină să ne susțină pentru că avem nevoie de acest lucru și la final să ne bucurăm împreună de niște performanțe frumoase”, spune Alexandru Luca.

Mijlocaș cu experiență

Cristian Balgiu (foto: facebook)

Gruparea de pe Târnava Mare a ajuns la un acord cu FC Argeș şi CSA Steaua, pentru transferul lui Cristian Balgiu. Jucătorul în vârstă de 29 ani evoluează pe postul de mijlocaș central și a mai îmbrăcat printre altele tricoul formațiilor Concordia Chiajna, Universitatea Cluj și FC Argeș. „Am ales să vin la Mediaș pentru proiectul frumos de aici și seriozitatea conducerii. Obiectivul meu personal este să fiu sănătos și să ajut cât mai mult echipa în realizarea obiectivelor propuse. Suporterilor pot să le spun să aibă încredere în proiectul nostru și să fie alături de echipă, pentru că vom avea nevoie!”, a spus Cristian Balgiu.

Fundaș stânga

Sorin Șerban (foto: facebook)

Ultimul venit până azi e Sorin Șerban, un băimărean de 23 de ani, venit tot de la Poli Iași, liber de contract. „Bine ai venit, Sorin Șerban! Noul nostru jucător în vârstă de 23 de ani este născut la Baia Mare, pe data de 17 aprilie 2000 și evoluează pe postul de fundaș stânga. A mai trecut pe la echipe importante cum ar fi Unirea Dej, Minaur Baia Mare, ACSM “Poli” Iași și FCSB. Acesta a ajuns la echipa noastra din postura de jucator liber dupa rezilierea de comun acord cu ACSM “Poli” Iași. „Am ales să vin la Medias deoarece mi s-a părut un proiect interesant și de viitor, oamenii de aici din club și-au arătat interesul față de mine, iar eu am acceptat cu inima deschisă. ⁠Obiectivul meu e să am cât mai multe reușite în tricoul Mediașului și să îmi ajut colegii să ducem echipa acolo unde îi e locul. Îmi doresc ca suporterii sa fie alături de noi și să ne susțină la fiecare meci pentru că prezenta lor la stadion ne dă o motivație în plus, chiar dacă e un oraș mic, toți împreună putem să facem lucruri mari.“,  notat ACS Mediaș.

Eșec la Cugir

Elevii lui Mihai Ianc au pierdut cu scorul de 1-3, partida de verificare disputată sâmbăta trecută, în deplasare, în compania echipei Metalurgistul Cugir. A fost al patrulea amical din pauza de iarnă, în compania unei formații aflate în aceeași serie cu medieșenii în Liga a 3-a. ACS Mediaș a început în formula Vasile Ciuperceanu, Cristian Maxim, Paolo Stan, Vlad Antonio, Benjamin Hanzu, Alexandru Luca, Antonio Dumitru, Alex Vodă, Mihai Petra, Bogdan Rotar și Cristian Pajco. În repriza a doua au intrat toți jucătorii înscriși pe foaia de joc. Toate golurile s-au marcat în prima repriză. Formația gazdă a înscris de trei prin Cristian Cocan – din lovitură de pedeapsă, respectiv Florin Bura și Andrei Tăban. De partea cealaltă, Bogdan Rotar a marcat pentru ACS. În repriza a doua, ambele formații au avut ocazii, însă niciuna nu a mai reușit să înscrie. Următoarea partidă de verificare pentru ACS Mediaș va fi la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când jucătorii lui Mihai Ianc vor întâlni Avântul Reghin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*