Academia Forțelor Terestre a marcat Ziua Națională a Lecturii

Astăzi, 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu s-a alăturat inițiativei lansate de Biblioteca Județeană ASTRA, de a participa la o amplă acțiune de susținere și promovare a cărții, a lecturii și a obișnuinței de a citi, în rândul membrilor comunității sibiene și, în special, al tinerei generații.

Foto: Facebook AFT Sibiu

În acest sens, comandantul (rectorul) academiei, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, alături de sd.plt.maj. Rareș Păuna, sd.plt. Raluca Chiriac și sd.cap. Ana Gherasim au fost prezenți în mijlocul elevilor din clasa a V-a ai Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinand” din Sibiu, pentru a susține un moment de lectură.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Elevii au ascultat cu mult interes poveștile, au înțeles care este importanța cititului în dezvoltarea armonioasă a personalității, au dat dovadă de multă ingeniozitate și au răspuns cu entuziasm întrebărilor.

Foto: Facebook AFT Sibiu

„Povestea unui cititor apare cu mult înainte să conștientizăm asta. Apare poate chiar înainte să știm să citim. Ea poate să apară atunci când părinții sau doamna educatoare îți citesc dintr-o carte de povestioare pentru copii, continuă când înveți literele și cuvintele și prinde cu adevărat o formă clară când începi să lecturezi din prima ta carte”,  a declarat sd.cap. Ana Gherasim, coordonatorul Cercului de lectură din cadrul cademiei Forțelor Terestre.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*