Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu au depus jurământul

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a participat vineri, 28 iunie,  în Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu la Liturghia festivă săvârșită cu ocazia depunerii jurământului de către absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, promoția 2024, scrie mitropolia-ardealului.ro.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Ceremonia a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu de un sobor slujitor, sub protia  părintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Horia Oancea, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, din care au făcut parte cadre didactice ale facultății sibiene.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

La momentul chinonicului, Părintele Mitropolit Laurențiu a rostit un cuvânt de felicitare adresat absolvenţilor promoţiei 2024 cuvânt prin care i-a îndemnat pe absolvenţi să devină slujitori ai Cuvântului Dumnezeiesc în comunităţile în care vor activa.

În continuare, a urmat ceremonia depunerii jurământului de credinţă şi fidelitate pentru cei 49 de absolvenţi ai programului de licenţă în Teologie Pastorală, 7 absolvenți la Secția Muzică şi cei 35 de absolvenţi ai programelor de masterat.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

A urmat, în Aula Mitropolit „Ioan Mețianu” cursul festiv de absolvire unde decanul facultății, părintele profesor Constantin Horia Oancea, alături de profesorii îndrumători de an, Prof. Univ. Dr. Ciprian Ioan Streza și Pr. Lect. Dr. Dan-Alexandru Streza au înmânat diplomele de absolvire și au strigat catalogul promoției.

Studenții, plini de emoția acestei zile pentru împlinirea anilor de studiu, s-au bucurat alături de familie și prieteni care au asistat la acest moment unic în viața lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*