A XIII-a ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, între 23 și 24 septembrie

În 23-24 septembrie 2023 va avea loc, la Sibiu, a XIII-a ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, un festival al teatrelor independente organizat de Asociația Bis (BIS Teatru).

Foto: BIS Teatru

Prima ediție a avut loc în primăvara anului 2011, de Ziua Mondială a Teatrului.

Încă de atunci, conceptul de „teatru nonstop” a atras un public divers prin ineditul său: spectacolele au loc fără încetare, timp de 25 de ore sau chiar mai mult. Se joacă teatru la miez de noapte, la miez de zi, la 5 dimineața.

Vor participa artiști tineri din: Sibiu, Timișoara, București, Oradea, Republica Moldova.

Unsprezece evenimente vor avea loc în cinci spații din oraș.

Anul acesta festivalul va fi deschis de compania teatrală Auăleu din Timișoara, proaspăt laureată la Gala UNITER cu premiul Rezistență Prin Cultură.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, la ora 20:00, în Sala Etaj a Teatrului Gong, AUĂLEU va juca spectacolul fenomen GRAND HOSTEL TIMIȘOARA. Pe un text scris de Ovidiu Mihăiță, actorii timișoreni vor provoca hohote de râs în cascade timp de trei ore (cu pauză).

Registrul comic va fi păstrat de-a lungul nopții, când la ATRIUM, pe Podul Minciunilor din Piața Mică vor performa, în ordine, îndrăgitul actor Florin Coșuleț, orădeanul Șerban Borda și performerul Cristian Lupașcu.

Foto: BIS Teatru

Florin Coșuleț va încânta audiența cu cel mai longeviv spectacol de cafenea al Sibiului (Nimeni nu știe ce e în inima mea), în vreme ce Șerban Borda va provoca publicul la un stand-up magic (Gol!).

Cea mai lungă noapte teatrală se va încheia cu acordurile muzicale ale lui Cristian Lupașcu și cu performance-ul cinematografic dedicat exclusiv insomniacilor numit sugestiv Cinematlicum.

Dimineața în Piața Mică se va rosti Poezie la micul dejun. Cei mai tineri actori vor resuscita burgul alături de spectatori și de trecători.

La ora 11:00, în corpul nou al Bibliotecii Astra, Bianca Babeș va da din nou naștere proiectului „Doar sunt”, în care sunt implicați adulți din cadrul Centrului de zi cu Specific Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități.

Miezul zilei de duminică 24 septembrie le aparține celor mai tineri actori ai Sibiului. Adolescenții de la Fabrica DE Teatru, coordonați de actrița Laura Luca vor susține două spectacole la Grădina Bis: „Opinia publică” precum și o versiune contemporană a Caprei cu 3 iezi, inspirată dintr-un text de Matei Vișniec.

Tot la Grădina Bis, se va juca la ora 17:00, cel mai îndrăgit spectacol al stagiunii BIS Teatru, ANAZ ȘI DRAGONUL. În distribuție, pe lângă actrița Diana Cătănescu îl regăsim în premieră absolută pe Alexandru Romescu, proaspăt laureat al Galei Tânărului Actor.

Festivalul se încheie la Teatrul Gong, cu un spectacol excepțional produs de Centrul Replika din București în parteneriat cu Beznă Theatre Londra. One-woman show-ul VINOVAT,-Ă, confruntă criza schimbărilor climatice printr-o partitură care îmbină emoția cu forța și carisma actriței Oana Pușcatu.

Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi achiziționate online de pe portalul iabilet.ro. Link bilete aici:

https://www.iabilet.ro/bilete-25h-de-teatru/

Prețurile pornesc de la 25 de lei la spectacolul pentru copii și ajung la 70 de lei la spectacolul eveniment din deschidere. La toate reprezentațiile există un număr de bilete reduse pentru elevi și studenți.

Sunt puse în vânzare un număr limitat de abonamente valabile la toate evenimentele din cadrul festivalului, la prețul de 120 de lei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*