A murit la 21 de ani după ce a slăbit 57 de kilograme

O influenceriță în vârstă de 21 de ani a murit sâmbătă, într-o tabără de slăbire din Shaanxi, China. Anunțase că și-a propus să piardă în greutate 90 de kilograme, potrivit insider.com, citat de Adevărul.

Foto: freepik.com

Cunoscută sub numele de Cuihua (nume tradus aproximativ prin floare verde de jad), tânăra, care avea exces ponderal, s-a înscris la un model de tabără închisă, axată pe fitness și o dietă strictă, pentru a-și facilita pierderea în greutate, potrivit Shanghai Morning News.

Influencerița avea aproape 10.000 de urmăritori pe Douyin (versiunea chineză a TikTok) și intra în direct, seara, cu fanii săi, arătându-le cum perseverează cu antrenamentele.

Le spusese că a pierdut inițial 57 de kilograme în două luni și a continuat exercițiile pentru a pierde alte 23 de kilograme în următoarele șase luni, obiectivul ei fiind să slăbească în total 90 de kilograme, conform conturilor ei de socializare.

„Inima nu poate ține pasul”

Luni, familia tinerei a postat pe contul ei un videoclip în care anunța că Cuihua a murit.

Tragedia a declanșat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare din China.

„O astfel de pierdere în greutate este prea rapidă, iar inima nu poate ține pasul!”, a scris un comentator de top pe Douyin.

„Un kilogram pe zi? Antrenorii de fitness nu încurajează acest tip de pierdere în greutate”, a scris o altă persoană.

Deși controversate, taberele de slăbire sunt tot mai populare în China. Cursanții lasă în urmă viața lor cotidiană și rămân în tabără câteva luni, timp în care urmează un regim alimentar anume stabilit și o serie de exerciții cu un antrenor sau cu un grup de fitness.

În martie, anul acesta, Jiemian News, o filială a Shanghai Press Group, a raportat că mai mulți participanți anonimi la diverse tabere din China au fost diagnosticați cu rabdomioliză – o afecțiune gravă (mușchii se descompun și eliberează toxine în organism) și posibil fatală.
 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*