A început Luna Plantării Arborilor

Direcția Silvică Sibiu a dat startul Lunii Plantărilor Arborilor, acțiune care se desfășoară annual, la nivel national, în perioada 15 martie – 15 aprilie. În acest an pădurarii sibieni și-au propus să împădurească integral o suprafață de 170 de ha de teren și să facă completări pe alte 48 ha. La nivelul județului Sibiu vor fi plantați, către ocoalele Direcției Silvice Sibiu, un milioane și jumătate de puieți.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Plantări masive

Luna Plantării Arborilor, marcată anual între 15 martie și 15 aprilie, conform Codului Silvic, înseamnă numeroase acțiuni de împădurire, acțiuni de popularizare și educație forestieră și se suprapune, parțial, cu campania de împăduriri de primăvară, care se încheie, în zona de munte, chiar și la sfârșitul lunii mai.

Astfel, în județul Sibiu, un milion cinci sute de puieți din speciile Brad, Larice, Molid, Gorun, Stejar pedunculant, Frasin, Paltin de munte, Arțar tătăresc și Tei, produși de Direcția Silvică Sibiu vor fi plantați de Ocoalele Silvice Agnita, Arpaș, Avrig, Dumbrăveni, Mediaș, Miercurea Sibiului, Sibiu și VI. Cibinului Săliște.

Unde se vor face plantări

În județul Sibiu plantările se vor desfășura atât pe terenurile aflate în proprietatea statului, cât și pe cele retrocedate.  Astfel, la nivelul întreguli județ va fi împădurită, integral, o suprafață de 170 ha, astfel: Ocolul Silvic Agnita – 43 ha, Ocolul Silvic Arpaș – 8 ha, Ocolul Silvic Avrig – 16 ha, Ocolul Silvic Dumbrăveni – 11 ha, Ocolul Silvic Mediaș – 3 ha, Ocolul Silvic Miercurea Sibiului – 67 ha, Ocolul Silvic Sibiu – 6 ha și Ocolul Silvic VI. Cibin Săliște – 16 ha.

Se vor face completări pe terenurile pe care au fost plantați puieți aii trecuți în tr-o suprafață însumată de 48 ha astfel:  Ocolul Silvic Agnita – 7 ha, Ocolul Silvic Arpaș – 6 ha, Ocolul Silvic Avrig – 7 ha, Ocolul Silvic Dumbrăbeni – 5 ha, Ocolul Silvic Mediaș – 3 ha, Ocolul Silvic Miercurea Sibiului – 7 ha, Ocol Silvic Sibiu – 12 ha și Ocol Silvic VI. Cibin-Săliște  – 1 ha.

La nivel național

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 hectare de fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, 6.766 hectare prin regenerări naturale și 2.877 hectare prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare.

 

Se pune accentul pe regenerarea pădurilor

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*