A început Evaluarea Națională. Subiectele la limba română au fost publicate

3.284 de absolvenți ai clasei a VIII-a susțin săptămâna aceasta Evaluarea Națională în județul Sibiu. 

FOTO: arhivă

Examenul a început astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura românăMiercuri, 21 iunie, se desfășoară proba scrisă la Matematică, iar joi, 22 iunie, proba scrisă la Limba și literatura maternăÎn județul Sibiu, acest examen se va desfășura în 88 de centre de examen.

Elevii de clasa a VIII-a au avut la Evaluare Naţională la limba română două texte suport şi anume: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler, conform Antena 3 CNN.

La cel de-al doilea subiect de la Evaluare Naţională 2023, elevii de clasa a VIII-a au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 28 iunie.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul de evaluare naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 28 iunie, în intervalul orar 16:00  19:00 și 29 iunie, în intervalul orar 8:00  12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut. 

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*