A început cadastrarea gratuită în Șelimbăr. Program și acte necesare

A început campania de colectare de acte pentru înregistrarea gratuită în cadastru și carte funciară în comuna Șelimbăr.

Foto: Primăria Comunei Șelimbăr
Locuitorii din satele Veștem și Mohu sunt primi care vor primi vizita operatorilor, conform programării realizate de societatea care a câștigat licitația pentru cadastrare. În toate satele aparținătoare locuitorii sunt invitați în căminele culturale după un program pe ore, stabilit în funcție de adresă.
„Pentru localitatea Șelimbăr vor fi comunicate ulterior zilele, intervalul orar și locația de preluare a documentelor”, anunță organizatorii operațiunii de cadastrare.
Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).
În total, vor fi cadastrate 7.231 de hectare la nivelul comunei Șelimbăr, anunță ANCPI Sibiu.
Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 297 de loturi este de 1.465.609 de hectare, iar valoarea totală estimată este de 461.428.197,34 de lei (fără TVA).
Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.
Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*