A fost PRINS unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner. Polițiștii și procurorii au reconstituit pas cu pas traseul celor trei

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, a confirmat în această seară că a fost prins unul dintre cei trei bărbați care l-au ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner. Polițiștii și procurorul criminalist care s-a ocupat de caz au prezentat, pas cu pas, traseul celor trei criminali și ai celor doi care l-au ajutat. Legistul a stabilit că, cauza decesului omului de afaceri a fost asfixia mecanică.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Este oficial: unul dintre cei trei indivizi care l-au ucis pe Adrian Kreiner a fost reținut, însă procurorii sibieni se feresc deocamdată să ofere alte detalii. ”Confirmăm că a mai fost prins unul dintre autori”, a declarat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Însă, în cadrul unei conferințe de presă susținute de  chestorul de poliție Tiberiu – Iulian Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, procuror criminalist Valentin Florescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și comisar șef de poliție Angelin Ciobanu, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, au fost făcute publice detaliile din acest caz.

Procuror criminalist Valentin Florescu, a prezentat, pas cu pas, traseul celor trei infractori și al celor două persoane, o femeie și un bărbat, care i-au ajutat, din momentul în acre au plecat din Dumbrăvița, județul Timiș, și până au părăsit Sibiul, după comiteea crimei. Detaliile despre cum a fost legat și constrâns să vorbească omul de afaceri sunt infiorătoare.

”În data de 04.11.2023, cei 5 suspecți (4 bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul  Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un  autoturism  a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu.  Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți,  suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în  parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul  orei 17.30.  După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde  suspecta închiriase un apartament pentru 3 nopți.  După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care  veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp,  având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare.

În dimineața zilei de 06.11.2023, în jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au păstruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței,  dar și în stradă. După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au păstruns în garajul victimei, în jurul orei 02.38 minute. Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care  este lăsată  la sol în modul <<legăturii de tip Arbatachar>>. Acest este un mod de legare a victimei în care  șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima  să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.  La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

În timpul activității infracționale, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței, doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și,  sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii.

După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori,  întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor.  Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei,  suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare,  suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu.  În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, a declarat procurorul criminalist Valentin Florescu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*