A fost instalată noua comandă a Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO la Sibiu

La Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO la Sibiu a avut loc luni ceremonia de schimbare a comenzii acestei structuri. Generalul-locotenent Dragoș-Dumitru Iacob a predat conducerea generalului-maior Cristian-Daniel Dan.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

La ceremonie au participat primarul Astrid Fodor la ceremonie, ca partener instituțional al acestei prestigioase instituții militare, prefectul județului, Dorin Crețu și președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

„L-am felicitat pe domnul general-locotentent Dragoș Dumitru Iacob pentru faptul că a reușit în timp foarte scurt să operaționalizeze complet comandamentul NATO de la Sibiu, o sarcină de coordonare și logistică dificilă pentru o structură atât de tânără. În egală măsură, sub comanda domniei sale s-a finalizat și dat în folosință noul sediu al Comandamentului, acesta încadrându-se și mai bine în viața și peisajul Sibiului.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Am avut o colaborare foarte bună cu domnul general-locotenent Iacob și mi-am exprimat aceeași deschidere și față de noul Comandant, domnul general Cristian Dan, felicitându-l pentru onoranta funcție și urându-i mult succes în conducerea acestei importante structuri NATO, într-un context geopolitic dificil și marcat de conflicte militare” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Alături de autoritățile locale invitate, la ceremonie au participat generalul- locotenent Stephen Kelsey – adjunctul Comandantului structurii forțelor aliate NATO din Napoli și generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*