A fost inaugurat spitalul de copii pentru cancer și boli grave, construit din DONAȚII și sponsorizări!

Spitalul de copii construit din donații și sponsorizări de Asociația Dăruiește Viață a fost inaugurat. Au fost investiți 53 de milioane de euro în clădire și aparatură de ultimă oră.

Foto: Asociația Dăruiește Viață

O palmă pentru autorități, care n-au construit mai nimic de 30 de ani. Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă construit din donaţii şi sponsorizări a fost inaugurat, vineri seară, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”.

Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, iniţiatoare a proiectului, care a organizat, vineri, evenimentul care marchează finalizarea spitalului, a declarat că acesta a fost construit cu susţinerea a peste 350.000 de persoane fizice şi 8.000 de companii.

„Astăzi cu emoţie spunem ‘noi am făcut un spital’. Un spital în care, pentru prima dată în România, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat aşa cum orice părinte îşi doreşte. De mâine spunem ‘noi facem un campus medical’, pentru că avem nevoie să mutăm toate specialităţile Spitalului ‘Marie Curie’ în spaţii noi, să construim spaţii de training, de cercetare, să facem un hotel pentru părinţi şi copii. Noi nu ne oprim aici, iar pe voi vă rugăm să ne susţineţi în continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii şi avem nevoie să rămânem împreună, să aducem alături de noi şi statul român în acest proiect de ţară”, a spus Carmen Uscatu, potrivit agerpres.ro.

Ea a menţionat că de acum înainte va exista şi în România un loc în care părinţii care într-o zi află „un diagnostic cumplit” pot să îşi trateze copilul.

Prezent la eveniment, artistul Tudor Chirilă a precizat că pe el îl impresionează cei 350.000 de români care au donat bani pentru ridicarea acestui spital, şi nu tehnica militară şi avioanele care sunt scoase la paradă de 1 Decembrie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*