A fost completat Biroul Electoral de Circumscripție Județeană. Care este componența completă

A mai fost parcursă o etapă în completarea  Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu.

foto: Arhivă

În conformitate cu procesul verbal nr.5 încheiat astăzi, 19 aprilie 2024 cu ocazia completării Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu cu reprezentanții partidelor politice parlamentare și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au avut grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului la data constituirii acestuia ca urmare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 și cu un reprezentant al partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale cărora le-au fost repartizate mandate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 s-a constatat că partidele politice și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 2 alin. (14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2024 și pot desemna reprezentanți în Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu sunt următoarele:

Etapa I:

 1. Partidul Social Democrat (PSD)
 2. Partidul Național Liberal (PNL)
 3. Partidul Uniunea Salvați România (USR)
 4. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
 5. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
 6. Grupul organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Camera Deputaților FDGR.

Etapa a II-a:

 1. Partidul PRO România
 2. Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Astfel în urma etapelor de completare prevăzute de art. 2 alin. (8) din O.U.G. nr. 21/2024 coroborat cu art. 26 alin. (4) și alin. (5) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, se declară ca fiind legal constituit Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu, cu următoarea componență: 

 1. DUMBRĂVEAN ELENA – președinte
 2. CRĂCIUN DANIELA SORINA – locțiitor
 3. ORZA IULIANA MARCELA – reprezentant AEP
 4. LUCA DAN CONSTANTIN – reprezentant PSD
 5. CRĂCIUN MARIN – reprezentant PNL
 6. ZĂGAN CLAUDIU-VALENTIN – reprezentant USR
 7. ANCA CIBU – reprezentant AUR
 8. RETHY MAGDOLNA – BRIGITTA – reprezentant UDMR
 9. RADU ANDREEA – reprezentant Grup Minorități, FDGR

10.DĂNILĂ IULIAN – reprezentant PRO România

11.ȘOIMU NICOLAE – VIOREL – reprezentant PMP 

De asemenea, s-a constatat faptul că, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 2 alin. (14) din O.U.G. nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, motiv pentru care aceștia nu au fost luați în considerare la completarea Biroul Electoral de Circumscripție Județeanănr. 34 Sibiu în etapa I și a-II-a următorii reprezentanți:

 • doamna Dragomir Andreea Nicoleta, reprezentantă a Partidului Ecologist Român, Filiala Județeană Sibiu,
 • doamna Ștefănescu Adina, reprezentantă a Partidului Umanist Social Liberal, Filiala Județeană Sibiu,
 • doamna Popa Nicoleta Cristina, doamna Iacob Teodora Cornelia, domnul Vlad Ioan Pavel și domnul Cloțan Toma Rareș, reprezentanți ai Partidului Patrioților, Organizația Județeană Sibiu.

„Menționăm că procesul verbal complet precum și documentele privind activitatea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu sunt afișate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Sibiu accesând linkul https://sb.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-locale-si-europarlamentare-anul-2024/ și de asemenea sunt afișate la sediul BEJ Sibiu str. Andrei Șaguna nr. 10.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*