„Turist” în arest! Desant pe Valea Avrigului, în căutarea spărgătorului de cabane

A fost nevoie de peste 30 de poliţişti din Sibiu și Avrig, ajutați și de câinii de serviciu, pentru a-l găsi, în sfârșit, pe „turistul“ care a spart zeci de cabane în Avrig și împrejurimi. Timp de câteva săptămâni, bărbatul a terorizat proprietarii cabanelor de pe Valea Avrigului, Valea Racoviţei şi Valea Porumbacului, unde se „caza“ în lipsa stăpânilor și consuma toate proviziile. Recidivistul este acum „cazat“, tot gratuit, în arest.

cabane Valea AvriguluiCoşmarul locuitorilor din Avrig şi din localităţile învecinate a luat sfârşit. Peste 30 de cabane au fost sparte, în ultima vreme, pe Valea Avrigului, Valea Racoviței și Valea Porumbacului. Oamenii legii au ajuns pe urma infractorului recidivist şi deosebit de periculos, după ce acesta a spart pentru a treia oară aceeași cabană.

A treia oară, cu ghinion

Lucian Miclea poate fi considerat unul dintre cei mai ghinionişti avrigeni. Cabana lui a fost spartă de trei ori de către misteriosul hoţ. Ultima dată înainte de a fi prins, infractorul a acționat pe proprietatea sa. „După ce a intrat la mine în cabană de două ori – şi înainte de Crăciun şi înainte de Anul Nou -, am devenit foarte precaut. Nu a trecut o zi să nu merg pe vale, la cabană, să verific. Ultima dată am fost marţi şi totul era în regulă. Totuşi, am rugat un vecin de acolo să verifice şi el miercuri dimineaţă, să mă asigur că nu s-a întâmplat nimic. Şi ce să vezi?! Miercuri dimineaţă mă sună omul şi îmi zice că uşa de la cabana mea e deschisă. Am ştiut imediat că iar a fost pe la mine. Am fugit repede la cabană şi am chemat poliţia. Au venit şi cei din Avrig şi cei din Sibiu, cu câinii, şi au pornit pe urmele lui. Erau urme proaspete în zăpadă”, povesteşte păgubitul.

Desfășurare de forţe

La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii avrigeni, care au solicitat sprijinul colegilor de la Sibiu, însoțiți de o echipă canină, specializată în depistarea urmelor. „O echipă complexă de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Avrig, Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Porumbacu de Jos, Serviciului Acţiuni Speciale, cu sprijinul echipajelor canine ale Centrului Chinolog Sibiu, au reuşit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 38 de ani, domiciliat în Avrig, bănuit de săvârşirea acestor fapte”, a precizat subcomisarul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Două omoruri la activ

„Musafirul“ nepoftit a comis, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, peste 30 de spargeri pe raza localităţilor Avrig, Porumbacu de Jos, Tălmaciu şi Racoviţa și riscă tot atâtea dosare penale privind infracţiuni de furt calificat şi distrugere. La Avrig și în zonă, toți îl cunosc. Numele lui este Sorin Munteanu şi este recidivist. În anii ’90, pe când era minor, a săvârşit un omor, faptă pe care a repetat-o, fără nicio remuşcare, câţiva ani mai târziu, în 2001. A fost închis şi a scăpat din penitenciar de abia anul trecut. Deşi au avut și până acum indicii că el este vinovatul, poliţiştii au aşteptat să adune dovezi concrete, iar localnicii s-au temut să ia atitudine. Oamenii spun că Munteanu are o fire violentă şi umbla mai mereu cu un topor asupra lui. Ieri, recidivistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Pensiunea“ preferată

Păgubiţii povestesc că infractorul nu fura mare lucru. „Un nemernic sparge cabana, intră, face dezordine, mănâncă câte ceva, nu fură lucruri de valoare şi umblă cu mănuşi. Îi place la nebunie berea, nu se atinge de coniac, palincă ori vin. Nu se atinge de Coca-Cola. Ştie el ce ştie! Dacă îl prinde somnul, doarme la tine. Dacă are poftă de mămăligă ori supică, îşi face singur la tine în cabană. Gospodar tipul. De la mine a servit pişcoturi, ciocolată Milka şi bere Tuborg cu lămâie. Fumează. Atenţie! Nu se şterge pe papuci când intră la tine în cabană. Nu vă apropiaţi de cabană dacă observaţi ceva suspect! Anunţaţi poliţia imediat!“, scria pe Facebook unul dintre ei. Doar cabana familiei Miclea i-a plăcut în mod deosebit spărgătorului. „Ultima dată nu a găsit decât nişte conserve vechi. Nu i-am mai lăsat de mâncare şi nici băutură. Parcă presimţeam eu că se întoarce. Mi-a luat numai o lanternă şi nişte baterii din telecomandă”, conchide Lucian Miclea, a cărui cabana a mai fost spartă chiar înainte de sărbători.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*